Preţul grâului pe piaţa internă ar putea creşte către sfârşitul lunii ianuarie

Șeful ROMPAN a transmis consumatorilor să aibă încredere în produsele româneşti şi a dat asigurări că pâinea românească este de calitate şi este sigură din punct de vedere alimentar

Preţul grâului pe piaţa internă ar putea creşte către sfârşitul lunii ianuarie 2021. Dacă se vor majora exporturile de grâu vom putea avea probleme deoarece vom rămâne cu mai puţin grâu pentru consumul intern de pâine, a declarat pentru AGERPRES preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN, Aurel Popescu.

„Preţul grâului în ultima perioadă a înregistrat o stagnare. El a crescut cu circa 35% faţă de iulie şi estimăm că va fi la acelaşi nivel până către sfârşitul lunii ianuarie, după care, dacă exportul de grâu va fi dat mai mult decât până acum, probabil că preţul grâului pentru piaţa internă va creşte deoarece rămâne mai puţin grâu pentru consumul de pâine. Bineînţeles că piaţa va spune totul, dar analizând economic aşa se va întâmpla: dacă va creşte exportul vom avea probleme pe piaţa internă”, a subliniat Aurel Popescu.

Pâinea românească este sigură şi de calitate

Pe de altă parte, la început de an, șeful ROMPAN a transmis consumatorilor să aibă încredere în produsele româneşti şi a dat asigurări că pâinea românească este de calitate şi sigură din punct de vedere alimentar.

„Minerii în alb – aşa au fost dintotdeauna categorisiţi brutarii. Ei lucrează şi pe ploaie şi pe vânt şi când e sărbătoare. Fac eforturi deosebite pentru a da o pâine de calitate şi sigură din punct de vedere alimentar. Toate prostiile care au apărut în ultimul timp că pâinea proaspătă trebuie ambalată au fost nişte chestiuni ale unor firme care au interese: ori să aducă pâine din afară, ori să îşi vândă pâinea lor ambalată ca atare. Vreau să asigur toţi consumatorii că pâinea noastră românească este o pâine bună din punct de vedere al gustului, aromei, din punct de vedere al prezentării şi cred că trebuie să avem încredere în produsele româneşti”, a subliniat preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente