La Casa Capşa se instituise obiceiul ca, la mesele festive oferite în onoarea unor personalităţi, să fie lansată o nouă specialitate a casei, fie de cofetărie, fie de patiserie. Unele au rămas legendare, precum prăjitura Joffre.
Desertul din ciocolată fină a fost realizat în onoarea generalului francez Joseph Joffre, cu ocazia vizitei sale în România, în 1920, la invitaţia Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. Atunci, generalul a fost invitat şi la Capşa.
Cum înaltul oaspete suferea de diabet, prăjitura a fost creată special la o dimensiune mai mică şi cu multă ciocolată, pentru a fi mai săracă în carbohidraţi şi consumată fără riscuri. Forma cilindrică aleasă pentru prăjitura Joffre a fost inspirată de cascheta militarilor francezi de la acea epocă.
hello
Doresc sa primesc reteta de prajitura JOFRE. Preferabil in engleza/ In special reteta cremei interioare. Mii de multumiri
Jean Peleg