La Capșa a fost inventată prajitura Joffre

La Casa Capşa se instituise obiceiul ca, la mesele festive oferite în onoarea unor personalităţi, să fie lansată o nouă specialitate a casei, fie de cofetărie, fie de patiserie. Unele au rămas legendare, precum prăjitura Joffre.

Desertul din ciocolată fină a fost realizat în onoarea generalului francez Joseph Joffre, cu ocazia vizitei sale în România, în 1920, la invitaţia Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria. Atunci, generalul a fost invitat şi la Capşa.

Cum înaltul oaspete suferea de diabet, prăjitura a fost creată special la o dimensiune mai mică şi cu multă ciocolată, pentru a fi mai săracă în carbohidraţi şi consumată fără riscuri. Forma cilindrică aleasă pentru prăjitura Joffre a fost inspirată de cascheta militarilor francezi de la acea epocă.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente