Fabrică românească de ciocolată în insolvență

• Food Land Galatic din Baia Mare, singura fabrică românească de ciocolată, a intrat de joi, 30.03.2023, în insolvență.

Compania Food Land Galactic cu sediul în Baia Mare lansează un comunicat de presă prin care explică motivul solicitării deschiderii procedurii de insolvență. Această acțiune se întreprinde cu scopul de a depăși situația dificilă în care se află compania și pentru a  găsi cele mai bune soluții de redresare a afacerii.

Fabrică românească de ciocolată

Fabrica de ciocolată din Baia Mare, Food Land Galactic, sub coordonarea și îndrumarea ciocolatierului Liviu Fagi, produce de 25 de ani dulciuri în România. Compania deține aproximativ 300 de rețete proprii și produce dulciuri atât pentru propriul brand Galactic, cât și pentru alte branduri, pentru principalele supermarketuri și hipermarketuri din România.

Potrivit comunicatului de presă, compania Food Land Galactic, aflată în ultima perioadă în dificultăți financiare, a considerat, dat fiind și contextul economic actual, că cea mai potrivită cale de a se proteja și de a salva fabrica este deschierea procedurii de insolvență. Eurosmart va fi compania care se va ocupa de gestionarea redresării societății.

Fabrică românească de ciocolată

Mihaela Bocea, Managing Partner la Eurosmart declară: „Pentru compania Food Land Galactic și pentru brandul Galactic, reorganizarea judiciară este cea mai bună opțiune, societatea având posibilitatea de a depăși impasul în care se află și de a beneficia de protecția și avantajele oferite de procedura insolvenței. Astfel, societatea va putea duce mai departe povestea brandului românesc creat cu pasiune și consolidat în toți anii de funcționare.”

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Ciocolata de Brașov – o poveste nu tocmai dulce

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente