Prețul uleiului, untului și al zahărului investigat de Consiliul Concurenței

• Consiliul Concurenței a declanșat trei investigații privind prețurile la uleiul de floarea soarelui, unt și zahăr. Se bănuiește că au existat posibile înțelegeri privind stabilirea prețurilor.

Potrivit unui comunicat de presă, Consiliul Concurenței a demarat investigațiile privind înțelegerile între producători pentru stabilirea prețurilor la alimentele de bază și anume prețul la uleiul de floarea soarelui, unt și zahăr. Aceste investigații vizează 13 producători de ulei, unt și zahăr.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, potrivit comunicatului de presă, afirmă: „Avem suspiciuni că unii producători au profitat de contextul economic actual, respectiv de creșterea inflației, și s-au înțeles să crească suplimentar prețurile de vânzare pentru unele produse, obținând, astfel, profituri mai mari, nemeritate. Dacă, în urma investigațiilor, vom constata acest gen de practici, le vom sancționa drastic.“

Prețul uleiului untului și al zahărului

Un raport al Institutului Național de Statistică privind evoluția inflației, constată că uleiul, untul și zahărul sunt printre alimentele care au suferit cele mai mari creșteri de preț față de anul anterior. Datele oferite de INS arată că pe primul loc în topul scumpirilor se află zahărul, care a suferit o creștere de preț de 63% în ianuarie 2023, față de aceeași lună din 2022. Pe locul doi la scumpiri se situează untul, cu un procent de creștere de preț de 47%. Uleiul a suferit o creștere de preț de 34%.

Prețul uleiului untului și al zahărului

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Inflația în Europa e în scădere, prețurile alimentelor sunt în creștere

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente