Fabrica de Zahăr de la Bod – reluarea producției de anul viitor

• Fabrica de Zahăr de la Bod își reia producția din sfecla de zahăr cultivată de fermieri români începând cu anul 2023.

Fabrica de Zahăr din localitatea brașoveană Bod a anunțat intenția de a-și relua producția începând cu anul viitor. Astfel cultivatorii de sfeclă de zahăr din zona Brașov-Covasna au fost chemați la negocieri pentru planificarea recoltei de anul viitor.

Începând de  marți, 1 noiembrie 2022, Compania ”Best Achiziții S.R.L”, deținătoarea brand-ului ”Zahăr Bod” și a unei părți  reprezentative a Fabricii de Zahăr Bod, a demarat oficial procedura de negociere și achiziție de sfeclă de zahăr de la producătorii și asociațiile de producători interesate.

Reprezentanții companiei ”Best Achiziții S.R.L” au anunțat deja că vineri, 4 noiembrie 2022, la sediul Fabricii de Zahăr din Bod, va avea loc prima întâlnire cu fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr, pentru a stabili cantitățile care vor fi achiziționate. Întâlnirea este organizată în parteneriat cu Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod și este așteptat un număr cât mai mare de fermieri.

Deschiși către dialog

La întâlnirea organizată cu precădere pentru fermierii din regiunea Brașov-Covasna, sunt invitați să participe și fermieri din regiunile limitrofe. Conducerea ”Best Achiziții” afirmă că este deschisă dialogului și colaborărilor, pentru a plasa Fabrica de Zahăr Bod în rândul celor mai performante fabrici de profil.

În prezent, secția de ambalare a fabricii este activă, iar un număr de 40 de persoane lucrează deja acolo. Totodată, produsul Zahăr Bod se găsește pe rafturile unor magazine și lanțuri de supermarket-uri din țară.

Fabrica de Zahăr de la Bod

Mihaela Neagu, director general ”Best Achiziții S.R.L”, declară: ”Reiterez faptul că depunem toate eforturile ca în România să nu dispară tradiția culturii sfeclei de zahăr, mai ales că în zona Brașov-Mureș-Covasna terenul agricol este cel mai bun pentru o astfel de cultură. Totodată, avem speranța că împreună cu fermierii români vom reuși ca în anul ce urmează să repornim producția de zahăr la Bod”.

Fabrica de Zahăr de la Bod – importantă pentru fermierii români

Întâlnirea dintre reprezentanții fabricii și producătorii de sfeclă de zahăr va avea loc în urma interesului constant manifestat de fermieri pentru a se relua producția de zahăr la Bod, una dintre cele mai reprezentative fabrici de zahăr din țară.

Ioan Tatu, reprezentant al Asociației Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod afirmă: ”Cu toții ne dorim să fie repornită fabrica. Este lesne de înțeles că acest parteneriat este un câștig atât pentru fermieri, pe de o parte pentru faptul că cei care încă mai cultivă ar avea unde să-și vândă producția, iar pe de alta parte, cei care au renunțat să cultive vor fi tentați să reia această activitate, cât și pentru noi ca țară, deoarece, la rafturi, vom găsi din nou zahăr 100% românesc. Sperăm ca împreună cu actuala echipă de management a fabricii, pe care o văd implicată, să contribuim la redresarea pieței românești de zahăr.”

Înființarea Fabricii de Zahăr Bod a avut loc în anul 1889. A funcționat fără încetare mai mult de 130 de ani, înfruntând două războaie mondiale și cutremure majore. În anul 2021, ca urmare a datoriilor acumulate, Fabrica de Zahăr de la Bod a intrat în insolvență,  activele patrimoniului Fabricii fiind vândute prin licitație, firmei ”Best Achiziții S.R.L”, o companie din București, cu 5,1 milioane de lei, potrivit Transilvania Business.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Fabrica de zahăr de la Luduș – preluată de fermierii români

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.