Cele mai bune pâini Sant Jordi din 2024

• Pa de Sant Jordi ( „Pâinea Sfântului Gheorghe” ) este un produs de panificație din Catalonia, special dedicat Sărbătorii Sfântului Gheorghe.

Concursul „Los mejores panes de Sant Jordi del 2024”( Cele mai bune pâini Sant Jordi din 2024 ) s-a desfășurat și în acest an în preajma datei de 23 aprilie, dedicată celebrării Sfântului Gheorghe. Ajunsă la a șaptea ediție, competiția dedicată patiserilor și brutarilor din toată Catalonia, s-a remarcat, ca în fiecare an, prin nivelul ridicat de calitate și măiestrie prezentate.

Competiție Pa de Sant Jordi

Patruzeci și doi de profesioniști și douăzeci și trei de elevi de la școlile de panificație din Catalonia s-au înscris la cea de-a 7-a ediție a concursului Pa de Sant Jordi 2024, organizat de Obra Social Ernest Verdaguer al platformei Panàtics cu sprijinul Gremi de Flequers de Barcelona ( Breasla brutarilor din Barcelona ).

Concursul a avut loc în incinta vechii gări Barcelona Nord, un spațiu care a găzduit deja mai multe concursuri organizate de Panàtics. Două jurii, una de profesioniști și cealaltă de școli, au evaluat pâinile prezentate, ținând cont de aspectul exterior, de forma, de designul pâinilor reprezentând steagul, de gust, de calitatea ingredientelor și de textură ( datorată tipului de frământare și modului în care s-a relizat dospirea ).

Competiție Pa de Sant Jordi

Câștigătorii concursului

Premiul întâi la categoria profesioniști și câștigătoarea trofeului a fost Mónica Gregori de la L’Obrador dels 15. Ceilalți doi finaliști au fost Pau Carranza de la Pastisseria Larrosa din Flix ( finalist și la ediția din 2023 ) și Juli Álvarez de La Llibreria din Barcelona. Iar la categoria școli, câștigătorul trofeului a fost Carol Cruz, de la Școala HoReCa ESHOB.

Pâinea câștigătoare, așa cum stabilește regulamentul concursului, trebuia să fie făcută după rețeta originală a lui Eduard Crespo, creată în 1989 pentru Breasla Brutarilor din Barcelona, cu trei aluaturi: cu brânză rasă, cu cârnat sobrasada și unul cu nuci.

Competiție Pa de Sant Jordi

Juriul a fost alcătuit din Arturo Blanco, Toni Vera, Josep María Rodríguez, Emili Feliu, câștigătorul acestui concurs în 2023, Mercè Sampietro, Pere Fàbrega, iar președinte al juriului a fost Georgina Crespo ( Brutăria Fleca Balmes – locul unde a fost coaptă prima oară această pâine ).

Participanții au primit tradiționalul trandafir roșu și au putut gusta din pâinile Sant Jordi, iar peste două sute de pâini Sant Jordi au fost donate spitalului Bisericii Santa Anna din Barcelona.

Sursa foto: trossetsdecuina.blogspot.com; pandecalidad.com.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Pa de Sant Jordi: pâinea de sărbătoare a Cataloniei

spot_img

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

spot_img

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.