Cofetarii și bucătarii români au cucerit podiumul la Cupa mondială în Gastronomie

Cofetarii și bucătarii români au cucerit, individual sau în echipă, două medalii de aur, cinci de argint și trei de bronz la Cupa Mondială în Gastronomie EXPOGAST 2018, desfășurată în perioada 24 – 28 noiembrie, la Luxemburg. Este una dintre cele mai importante competiții internaționale din domeniu și are loc la fiecare patru ani în Marele Ducat al Luxemburgului. Ediția din acest an a adus împreună, la Centrul Expozițional Luxexpo, câteva mii de participanți din 75 de țări, pentru toate secțiunile de concurs, fie că a fost vorba de individual sau echipe naționale ori regionale, de seniori sau de juniori.

Medalii de aur pentru „sculpturi” din aluat şi creaţii din ciocolată

Cofetarul Farkas Ferenc, reprezentant al cunoscutei brutării Dioszegi din Sfântu Gheorghe, a câștigat o medalie de aur pentru „sculpturile” sale din aluat. El a fost recompensat și cu o medalie de bronz pentru o compoziție din ciocolată și marțipan, având ca temă protejarea globului pământesc. „Eu am participat la secțiunea creație artistică din aluat cu o poartă sculptată, vase și mobilier tradițional, covoare și costume populare, toate făcute din aluat. Am luat medalie de aur, iar pentru globul pământesc am luat bronz”, a declarat maestrul cofetar Farkas Ferenc.
O altă medalie de aur la Luxemburg a revenit tânărului cofetar Alexandru Chitic, reprezentant al cofetăriei Delice din Câmpina, pentru o creație fantastică din ciocolată. Alexandru Chitic a făcut parte și din echipa regională Brașov, medaliată cu argint.

Meniu de argint creat de echipa regională Belvedere din Brașov

Echipa regională Belvedere Brașov, din care au făcut parte bucătari cu renume, a câștigat medalia de argint la Cupa Mondială în Gastronomie EXPOGAST 2018. Echipa brașoveană a fost formată din Chef Ioan Florescu, Cornelia Ghișoi, singura Lady Chef din România, Cristina Ciobanu, Daniel Buzea, Paul Holhoși și cofetarul Alexandru Chitic și a fost sponsorizată de Ioan Pop, Selgros, cofetăria Delice, Cominter Dumbrava, Nova Pan Brașov și Aro Palace Brașov.
O altă echipă regională din România, Casa Boierului din Deal, a cucerit medalia de bronz la aceeași categorie a competiției. Echipa Casa Boierului din Deal a fost compusă din Cerasela Lungu, Bogdan Câmpeanu, Vera Maxim, Lorena Aldema, Laura Mocanu, Florin Popa, Daniel Brătescu, Eusebiu Darie, Ionuț Paul, Flavius Afilipoaie, Cătălin Crețeanu, Marian Zancianu, Bogdan Cozma și Kenan Inci.

Bronz pentru un bucătar din Bran

Bogdan Cozma, care în viața de zi cu zi lucrează la un restaurant din Tohanul Nou – Bran, a câștigat bronzul la secțiunea Culinary Art Individual.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente