Ciocolatierul belgian Pierre Marcolini, cel mai bun pastry chef din lume

Ciocolatierul belgian Pierre Marcolini a fost desemnat „Best Pastry Chef in the World” de către World Pastry Stars (WPS). Ceremonia de premiere s-a desfășurat online, în data de 26 octombrie, și a fost găzduită de Iginio Massari și Francesco Briglia, Editor in Chief al publicației Italian Gourmet. 

Juriul a fost alcătuit din șase pastry chefi de renume: Jordi Roca și Albert Adria din Spania, Christophe Michalak și Angelo Musa din Franța, Antonio Bachour din Statele Unite ale Americii și câștigătorul „Best Pastry Chef in Asia 2020”, Shoji Natsuko din Japonia. Specialiștii au decis în unanimitate că belgianul Pierre Marcolini este cel mai bun pastry chef din lume din 2020.

Pierre Marcolini s-a născut la Charleroi, în 1964. În urmă cu 25 de ani, și-a înființat propriul business, iar în prezent este un antreprenor de succes. Ciocolatierul belgian deține 40 de magazine sub brandul Maison Pierre Marcolini, în Belgia, Franța, Marea Britanie, Japonia și China. Marcolini este recunoscut în principal pentru pasiunea sa pentru bomboanele din ciocolată care au devenit, în timp, cadouri de lux. Prețul unei cutii poate depăși chiar 100 de euro. De asemenea, Marcolini realizează și alte produse dulci, precum macaroons, torturi, gemuri sau înghețată.

Pierre Marcolini

În 1995, Pierre Marcolini a câștigat titlul de „World Pastry Champion” în Lyon.

World Pastry Stars este o organizație din Italia din care fac parte pastry chefi din țări specializate în patiserie și producția de ciocolată, precum Franța, Italia, Elveția sau Japonia.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.