Ciocolată ambalată rezistentă la căldură

Mars, Inc. a dezvoltat o ciocolată ambalată rezistentă la căldură, care își menține gustul și forma în timpul transportului și manipulării în clima caldă, conform afirmațiilor producătorului.
Consumatorii își doresc o ciocolată gustoasă care se topește rapid în gură. Cu toate acestea, în climatele mai calde, unde temperatura ambientală depășește 30°C pentru multe ore ale zilei, ciocolata riscă să-și piardă gustul, structura sau forma dorită înainte de a ajunge la consumator.
Mars, Inc. a brevetat o ciocolată ambalată rezistentă la căldură, care își menține aceste atribute cheie, chiar și în țările mai calde.

Realizarea profilului de topire dorit

„O mare parte din experiența dorită de consumatorul de bomboane de ciocolată se referă la capacitatea de a se topi rapid și complet pentru a oferi acestuia o experiență alimentară plăcută”, explică Mars în brevetul internațional.
Adesea, producătorii se bazează pe untul de cacao – în cantități diferite – pentru a obține acel profil de topire apreciat de consumator. Punctul de topire al untului de cacao se situează în jurul valorii de 37°C, astfel încât, ingredientul oferă „profilul dorit de topire la ingestie” și este o „componentă excelentă a experienței de consum dorite”.
Cu toate acestea, asigurarea că ciocolata se topește conform așteptărilor consumatorului poate avea efecte secundare din punct de vedere al fabricației, transportului sau manipulării.
În climatele mai calde, de exemplu, în cazul în care temperatura mediului ambiant se situează la 37°C sau peste, capacitatea ciocolatei de a se topi rapid și complet poate deveni o problemă de depozitare sau de calitate a produsului.
„Aceste preocupări pot fi extrem de presante în regiunile în care circumstanțele economice nu sunt favorabile pentru utilizarea pe scară largă a depozitării frigorifice”, a elaborat Mars.

Rezistență la căldură îmbunătățită

Prin urmare, Mars a inventat un produs care oferă „experiența organoleptică dorită”, menținând în mod substanțial forma sau structura în timpul transportului, depozitării sau altei forme de manipulare, chiar și la temperaturi ridicate.

Mai exact, metoda se referă la o compoziție de ciocolată ambalată care include un poliol – sau un înlocuitor de zahăr – cu un punct de fierbere de cel puțin 105°C. Ciocolata are o rezistență la căldură îmbunătățită și este alcătuită din cel puțin o altă „componentă de structurare termică”, preparată cu un zahăr simplu, cum ar fi dextroza, glucoza, fructoza sau galactoza.

Și în final, rezistența la căldură a compozițiilor de ciocolată este îmbunătățită prin ambalarea într-un ambalaj cu mai multe straturi, a explicat Mars.
Acest ambalaj cu mai multe straturi cuprinde un strat interior, care este el însuși format dintr-o foaie subțire și acoperit cu un strat fibros gras. Acest strat fibros, din hârtie pergament, este în contact cu compoziția de ciocolată.
Ambalajul poate include, de asemenea, elemente estetice, cum ar fi adâncituri, linii, onduleuri, noduri.

Citeste aici un articol despre Tehnica prelucrării ciocolatei

Găsești aici utilaje pentru temperarea ciocolatei

Sursă: https://www.roaliment.ro/actualitate/mars-a-brevetat-ciocolata-rezistenta-la-caldura-care-isi-mentine-gustul-si-forma-in-tarile-cu-clima-calda/

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.