Chocolate Saga, ediția a 6-a, aduce răsfățul la Cluj-Napoca

• Cluj-Napoca se pregătește să devină capitala iubitorilor de dulciuri, odată cu sosirea celui mai delicios eveniment dedicat artei ciocolateriei: Chocolate Saga, singurul festival dedicat ciocolatei din România, ajuns deja la a 6-a ediție.

În perioada 11-13 aprilie 2025, Parcul Central „Simion Bărnuțiu” va găzdui, la Chios, o sărbătoare plină de arome, ateliere și demonstrații care vor încânta atât papilele gustative, cât și imaginația vizitatorilor.

Festivalul promite o experiență de neuitat, cu activități pentru toate vârstele. Maeștri ciocolatieri vor oferi demonstrații captivante, transformând cacaoa în creații comestibile de excepție. Publicul va avea ocazia să observe procesul de modelare a iepurașilor de ciocolată și realizarea ouălor de Paște, caracterizate prin straturi complexe și detalii minuțioase.

Participanții vor avea ocazia să admire meșteșugul ciocolatierilor dar și să participe la ateliere interactive. De la prepararea propriilor trufe sau tablete de ciocolată, până la decorarea figurinelor dulci, vizitatorii vor pleca nu doar cu amintiri frumoase, ci și cu creații proprii.

Pe lângă ciocolată, oferta festivalului include înghețată, dulciuri artizanale și alte delicii care completează perfect universul ciocolatei. Evenimentul este gândit să fie o experiență de familie, iar copiii sub 10 ani și persoanele cu dizabilități beneficiază de acces gratuit.

Chocolate Saga ediția a 6-a

Artizani ciocolatieri

Anisia Todor, reprezentanta Choco van Nis – Ciocolată Artizanală, va prezenta trufe sofisticate, denumite „Capsula cu prăjituri”, care reunesc aromele distinctive ale deserturilor Griliaș, Rigo Jancsi, Doboș și Cremeș. De asemenea, va introduce tablete de ciocolată cu matcha și smochine, o combinație inedită.

Adriana Coța, renumită specialistă a Clujului, va impresiona cu praline, trufe și ouă de ciocolată, evidențiind măiestria sa. Iar Kinga Dicoi, de la Ingres – Handmade Chocolate, va aduce în prim-plan ouă de ciocolată realizate cu o atenție deosebită la detalii.

Bianca Catană, de la Five Graces, va realiza iepurași de ciocolată eleganți și inimioare cu fistic, iar Maria Bota, de la Cofetăria Pralina, va oferi o demonstrație live de decorare a unui tort destinat copiilor.

Evenimentul va include și o sesiune de pairing între vin și ciocolată, susținută de sommelierul Ionel Bârsan de la Casa Domeniile Sâmburești, care va oferi recomandări privind asocierea optimă dintre vinuri și diverse sortimente de ciocolată.

Chocolate Saga ediția a 6-a

Program eveniment

Chocolate Saga se va desfășura după următorul program: vineri, 11 aprilie, între orele 12:00 și 20:00, sâmbătă, 12 aprilie, de la 10:00 la 20:00, și duminică, 13 aprilie, între 10:00 și 18:00.

Așadar, dacă sunteți pasionați de ciocolată sau pur și simplu în căutarea unei zile pline de savoare și distracție, festivalul de la Cluj-Napoca este destinația perfectă pentru un weekend memorabil.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor-Șef Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Chocolate Saga 2025: a 5-a Ediție

spot_img

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

spot_img

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.