CHEDO – Gluten Free se extinde printr-un nou segment de business dedicat brutăriei artizanale

• De la deserturi artizanale fără gluten, CHEDO – Gluten Free se extinde cu un nou segment de business dedicat brutăriei artizanale unde se vor regăsi pâini, baghete și chifle artizanale realizate în maniera fără gluten.

„Aveam în plan să ne extindem în această nișă, însă nu așa de repede, dar nevoia foarte mare de pâine fără gluten realizată din ingrediente cât mai naturale ne-a dat un imbold. Solicitările celor care deja ne trec pragul ne-au făcut să accelerăm.

Am primit numeroase cereri pentru acest tip de produs, iar pentru a răspunde acestora am testat diverse rețete pentru a obține feedback-ul lor și a vedea ce preferințe au în materie de pâine. Reacția pozitivă pe care au avut-o ne-a dat curajul și motivația necesară pentru a ne extinde în segmentul de bakery, dezvoltând o linie de produse artizanale care să îndeplinească așteptările și cerințele consumatorilor noștri.

CHEDO - Gluten Free se extinde

 În continuare punem foarte mult accent pe gust, textură, ingrediente cât mai naturale, iar făinurille pe care le folosim sunt certificate gluten free și le importăm din Italia. Nu folosim premixuri pentru că ne dorim să intrăm în această piață și să ne menținem cu rigurozitate, dezvoltând segmentul CHEDO – Gluten Free Bakery ca brutărie artizanală, oferind produse cât mai naturale”, transmite Ana-Maria Cheran – fondator CHEDO – Gluten Free prin intermediul unui comunicat de presă.

Sortimentele de pâine CHEDO – Gluten Free

Varietățile de pâine pe care le propune GHEDO – Gluten Free  acoperă o gamă largă, atât pentru gurmanzi, care vor să experimenteze felurile de mâncare cu diverse tipuri de pâine sau pentru cei care doresc să încerce gusturi noi, cât și pentru cei care țin dietă sau au probleme medicale ce necesită o dietă cu puțini carbohidrați:

  • Chifla low carb, care este puțin dulceagă de la pudra de migdale și extrem de pufoasă;
  • Chifla cu făină de orez alb, care se apropie destul de mult de chiflele cu făină de grâu atât la nivel de gust, cât și la nivel de aspect;
  • Pâinea cu tărâțe de psyllium, care este o pâine cu puține ingrediente, astfel că nu conține niciun E. De aceea, are o textură umedă la interior și foarte ușor crocantă la exterior; ca gust seamănă cu pâinea țărănească cu făină de grâu;
  • Pâinea cu hrișcă, ce are o aromă aparte și tinde să fie puțin amară, atât cât trebuie. În plus, făina de hrișcă oferă produsului final o culoare ușor gri;
  • Pâinea cu teff, ce are o aromă blândă, cu accente de nucă. Este o combinație interesantă de arome pentru cei care vor să experimenteze.

CHEDO - Gluten Free se extinde

Mixul de făinuri – importanță majoră în obținerea pâinii fără gluten

Ca și alte produse de panificație fără gluten și procesul de realizare a pâinii fără gluten este o provocare, de la alegerea făinurilor care compun mixul până la procesul de coacere. Este important mixul de făinuri astfel încât rezultatul final să semene cu pâinea cu gluten, atât la nivel de gust, cât și la nivel de textură, iar pâinile, chiflele și baghetele realizate de CHEDO – Gluten Free redau calitățile unei pâini artizanale.

„Pâinea fără gluten are formula ei de răbdare, de înțelegere a mixurilor de fâinuri care  îmi place, chiar dacă sunt fascinată de ingineria unui desert fără gluten. Partea de frământat este chiar mai ușoară decât la pâinea cu gluten, dar este o provocare dospirea, pentru că se face cu dificultate și este nevoie de multă răbdare.

CHEDO - Gluten Free se extinde

Împreună cu colegii mei de pe segmentul Bakery aducem povestea și semnificația pâinii în maniera fără gluten mai aproape de oameni. Pâinea este mai mult decât un simplu aliment; este un simbol al tradiției, al conexiunii umane și al bucuriei de a împărtăși povești în jurul mesei, cât și de a crea chiar momente de răsfăț.

Preferata mea este pâinea cu tărâțe de psyllium care se îmbină perfect cu zacusca de la mama – pe o bucată zdravănă de pâine proaspăt scoasă din cuptor, se pune un strat generos de zacuscă și este genial!”, a menționat Ana-Maria Cheran – fondator CHEDO – Gluten Free.

Un sortiment de pâine pentru fiecare ocazie

Fiecare sortiment de pâine are propria sa personalitate, de la pâinea pufoasă și ușoară la cea densă și robustă. În funcție de consistența sa, unele pâini sunt ideale pentru a fi savurate la micul dejun alături de unt, în timp ce altele se potrivesc perfect într-un sandwich sau într-un hamburger, completându-le cu arome bogate și texturi variate.

CHEDO - Gluten Free se extinde

  • Pâinea cu hrișcă și cu teff sunt perfecte la micul dejun în combinație, de exemplu cu avocado. Ambele sunt bogate în fibre, proteine, minerale și aminoacizi. Pentru că au și o cantitate mare de carbohidrați complecși, se pot consuma, în proporții moderate, pe tot parcursul zilei.
  • Chiflele cu făină de orez alb sunt ideale într-un hamburger fără gluten.
  • Chiflele low carb merg perfect la un sandwich sănătos sau cu dulceață de afine fără zahăr.
  • Pâinea cu tărâțe de psyllium este ideală pentru cei care vor o întoarcere în timpul copilăriei când așteptau să iasă pâinea din cuptor pentru a fi savurată.

„În fiecare zi de miercuri avem planificată ziua specială pentru pâine, unde cei care ne trec pragul o pot achiziționa direct de la raft. În acest moment pâinea nu se regăsește zilnic la raft. Ne dorim să asigurăm mereu o pâine proaspătă, caldă și delicioasă, și vom continua să funcționăm în acest mod încă câteva luni.

 Pentru a achiziționa pâinea și în celelalte zile, clienții sunt invitați să plaseze comenzile până la ora 9:00, iar acestea vor fi disponibile pentru ridicare după ora 14:00”, a spus Ana-Maria Cheran – fondator CHEDO – Gluten Free.

CHEDO - Gluten Free se extinde

Fondatoarea CHEDO – Gluten Free estimează că segmentul de brutărie va avea o pondere în cifra de afaceri a acestui an în valoare de 25%, iar pe parcursul acestui an se vor realiza noi investiții în echipamente specifice produselor de panificație, în valoarea de aproximativ 20.000 euro.

Despre CHEDO – Gluten Free

 CHEDO – Gluten Free este locul unde produsele sunt reinterpretate în varianta fără gluten, punând accent pe gust, textură, aspect și ingrediente naturale certificate gluten free.

Din 2022 a pornit laboratorul pentru deserturi și cofetăria artizanală CHEDO – Gluten Free, unde celebrele choux-à-la crème, eclair sau macarons, care stau lângă deserturile copilăriei ca doboș, amandină, opera sau torturi, sunt în varianta fără gluten, sub semnătura Pastry Chef Ana-Maria Cheran.

În prezent, CHEDO – Gluten Free a intrat și pe piața de brutărie artizanală cu ingrediente cât mai naturale și sănătoase, certificate, de asemenea, gluten free, ce cuprinde o gamă variată de pâine fără gluten, atât pentru consumatorii nostalgici, cu gândul la copilărie, dar și pentru cei care vor să experimenteze gusturi noi.

Sursa articol: Comunicat de Presă

Editat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Bread Free – Făină de grâu sigură pentru celiaci produsă în Spania

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.