CEPI – soluții complet automatizate

• CEPI proiectează, produce și instalează sisteme de depozitare, transport și dozare a materiilor prime pentru industria de morărit și panificație, cu linii automate și tehnologii complet integrate pentru a deservi fiecare proces de producție din domeniu.

O afacere de familie devenită companie de renume internațional, are sediul în Italia și operează la nivel global, cu birouri în Malaezia pentru coordonarea operațiunilor de pe piața asiatică și o rețea de parteneri locali pe cinci continente. Din 1985 CEPI colaborează cu cele mai importante companii din toate sectoarele industriei alimentare.

CEPI – soluții complet automatizate

Soluții specializate

Viziunea companiei a pus încă de la început accent pe cercetare, personalizare și flexibilitate. Misiunea CEPI reprezintă mai mult decât construirea de instalații la cheie care gestionează linii de producție de la depozitare până la dozare. Oferă în același timp și soluții specializate pentru a răspunde cerințelor clienților săi și evoluției continue a pieței la nivel global. CEPI aduce în domeniu o cunoaștere riguroasă a materialelor, mediilor și piețelor de profil, precum și cercetarea continuă care duce la asamblarea a aproximativ 300 de instalații unice în fiecare an.

CEPI – soluții complet automatizate

Fie că este vorba despre pulberi, produse granulare, lichide, sau grăsimi, chiar dacă sunt în volum macro, micro, sau mediu și indiferent de procesul tehnologic folosit, de fermentare, răcire, fluidizare, măcinare, amestecare, recuperare, motto-ul companiei CEPI este: „Dacă aveți nevoie de un anumit proces tehnologic, noi vi-l putem facilita. Dacă nu o putem face încă, vom dezvolta o nouă tehnologie, doar pentru dumneavoastră. Tehnologiile noastre evoluează pentru a satisface fiecare cerere a clienților noștri, conducând la o gamă de soluții imbatabile.“

CEPI – soluții complet automatizate

Oferta CEPI include multiple opțiuni de depozitare pentru interior sau exterior din oțel inoxidabil sau material antistatic, mini silozuri și stații de descărcare pentru volume de producție medii sau linii industriale pentru depozitarea si dozarea precisă a ingredientelor. Produsele sunt dirijate prin sisteme de transport igienice și eficiente, concepute pentru a minimiza consumul energetic. Dozarea poate fi făcută continuu sau in sarje, în funcție de greutate sau volum, în recipiente modulare pentru pulberi și rezervoare pentru lichide.

CEPI – soluții complet automatizate

Tehnologie de top

Stația 3 în 1 cântărește ingredientul, separă aerul de produs în timpul transportului pneumatic și este echipată cu un mixer vertical pentru producerea de premixuri. Alte aplicații includ răcirea făinii, fermentarea, moara de măcinat zahăr, sistemele de producere ale zahărului invertit, tehnologia de producere a soluțiilor saline, rezervoarele de grăsime și lichide, dozarea grăsimilor la rece, sisteme de reprelucrare a pâinii și a biscuiților, inclusiv reprelucrarea lichidă a biscuiților tip sandwich și sistemul de spălare CIP, pentru o igienizare completă a rezervoarelor și conductelor.

CEPI oferă soluții la cheie care includ automatizarea complet integrată a liniilor de producție, cu management facil prin intermediul panoului cu control tactil și software adaptat pentru trasabilitatea completă și gestionarea depozitului. Proiectarea hardware-ului și a software-ului se realizează în întregime în cadrul companiei. Cu o vastă experiență în tehnologia adaptată industriei alimentare, toate sistemele CEPI sunt dezvoltate în scopul păstrării aromei și proprietăților ingredientelor, iar prin automatizarea asigurată de liniile CEPI se asigură repetarea și acuratețea rețetei. Fiecare sistem este proiectat după un studiu riguros al proceselor producătorului, incluzând toate operațiunile de la depozit până la marketing și este personalizat pe baza analizei materiilor prime, evaluării amplasamentului, mediului și a consumurilor.

„Credem în construirea de relații de durată pentru proiecte pe termen lung, printr-un dialog continuu care vizează toate aspectele importante: de la analiza procesului și a produsului cu managementul igienei și siguranței precum și suport tehnologic, până la proiectare mecanică și electronică, fabricare efectivă, instalare, pornire și mentenanță. Datorită gestionării eficiente și continue a fluxului de operațiuni putem dedica fiecărui proiect grija pe care o necesită.“

Creștere constantă

După creșterea excepțională de 87% din ultimul deceniu, compania CEPI a construit o nouă unitate care a dus la triplarea suprafeței de producție la un total de 15.000 de metri pătrați. „Având o creștere continuă de la înființare până în prezent și în urma rezultatelor excepționale din ultimii câțiva ani, am construit o nouă unitate în 2021 care ne-a triplat suprafața de producție la un total de 15.000 m². Noua noastră casă este alimentată și încălzită cu energie regenerabilă, concepută pentru a proteja pe deplin siguranța lucrătorilor și include o cameră de testare și dezvoltare prototipuri de 240 m² cu sală de metrologie, ca o confirmare a devotamentului nostru pentru cercetare.“

Gama de instalaţii CEPI pentru stocare, transport pneumatic, dozare făinuri şi alte micro-ingrediente o găsiți la Nova Pan SRL, importator și distribuitor al produselor CEPI Italia SpA în România.

Articol editat de Redacția Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Pâinea cu maia – o provocare pentru gestionarea materiilor prime la nivel industrial

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.