Cel mai scump tort din lume

• Cel mai scump tort din lume a fost creat de Debbie Wingham, designer vestimentar care s-a alăturat și breslei cofetarilor.

Cel mai scump tort din lume a fost creat la dorința unui client din Emiratele Arabe Unite pentru a sărbători ziua de naștere și logodna fiicei sale. Realizat în 2015, încă deține trofeul de cel mai scump tort din lume, prețul său ridicându-se la 75 de milioane de dolari.

Desertul în formă de podium de prezentare de modă, cu aromă de vanilie de Madagascar, cremă mascarpone și căpșuni și învăluit în ciocolată belgiană, a fost decorat cu nu mai puțin de 4000 de pietre prețioase.

Cel mai scump tort din lume

Realizarea somptuosului tort a durat mai mult de 1100 de ore, iar fiecare decorațiune a fost modelată personal de către designerul britanic Debbie Wingham. La crearea desertului s-au folosit 120 kg de fondant, 60 kg de ciocolată – utilizată cu precădere pentru a sculpta figurinele – și 80 de nuanțe diferite de colorant alimentar pentru aerograf.

Tortul cântărește 450 kg, iar glazura include un diamant roz de 5,3 carate, un diamant galben de 6,4 carate și 15 diamante albe de 5 carate fiecare. Numai aceste 17 pietre prețioase însumează fabuloasa valoare de 30 de milioane de lire sterline.

Ce face ca tortul să valoreze atât de mult?

Podiumul este decorat cu 400 de diamante albe de un carat, 35 de diamante albe de 3 carate și 75 de diamante negre de 3 carate. Diamantele au fost atașate de tort similar modului în care designerul vestimentar le adăuga la rochiile realizate: fixate în platină pentru un plus de impact și valoare, de data aceasta înlocuind firul de ață cu fondant. Câteva modele care decorează desertul chiar poartă versiuni comestibile ale rochiilor create anterior de Debbie Wingham.

Cel mai scump tort din lume

Pe lângă diamantele folosite la tort, designerul a utilizat și pietre de ametist și smarald, realizând astfel o adevărată operă de artă. Debbie Wingham, de asemenea și creatoarea „Celei mai scumpe rochii din lume“, decorată cu diamante negre, afirma că acestă comandă neobișnuită de tort i-a inspirat ideea unui nou business: Couture to Cake.

Tot ea declara pentru ABC News: „Aceste diamante erau deja deținute de către familia care mi-a comandat tortul. Pietrele prețioase au fost dăruite în acest mod fiicei și fac parte dintr-o colecție privată.“ Designerul britanic sublinia cu umor și faptul că, deși valoarea tortului era de 74 de milioane de dolari, nu asta a fost suma încasată pentru realizarea desertului.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Ciocolata holografică – învăluită în culorile curcubeului

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente