„Arta Albă” vă aduce noutăți de la SIGEP 2018

• A 39-a ediție a Salonului Internațional de Înghețată, Panificație, Patiserie, Cofetarie și Cafea – SIGEP 2018 – desfășurat în perioada 20-24 ianuarie, la Rimini, în Italia, a polarizat interesul a numeroși profesioniști din domeniu, reunind peste 200 de mii de vizitatori din toată lumea și sute de jurnaliști. A fost acolo și o echipă a redacției „Arta Albă”, pentru a vă aduce informații și noutăți.

Cifre record la SIGEP 2018

Prima impresie a fost că toată lumea și-a dat întâlnire anul acesta la SIGEP: elevi și studenți, producători și furnizori, specialiști din domeniu, masterchefi şi manageri din toată lumea cu afaceri mai mari sau mai mici în domeniul cofetăriei, patiseriei, gelateriei, brutăriei sau cafenelelor.
Sucesul acestei ediții s-a tradus în cifre record:
– 1.250 de expozanți, pe o suprafață de 129.000 mp, în 16 pavilioane.
– 209.135 de participanți: 135.746 din Italia iar restul provenienţi din alte 180 de țări (77% din Europa, în special din Spania, Germania, Franța, Grecia, Polonia; 12% din Asia, în special Japonia, Corea, China și India; 7% din America, în special Statele Unite, Canada și Brazilia; 3% din Africa, în special Maroc, Algeria, Egipt și 1% din Australia).
– 1.016 Evenimente organizate și 940 de jurnaliști acreditați.
– Chiar și aplicația mobilă dedicată SIGEP a fost un succes, cu peste 10.000 de descărcări.

Expoziţia SIGEP a fost și în acest an o excelentă oportunitate pentru specialiști și pentru oamenii de afaceri de a descoperi concepte şi soluţii tehnologice noi. Pe de o parte, expozanții au prezentat ultimele realizări din toată aria de referință: materii prime şi ingrediente, maşini, instalaţii și tehnologii, ambalaje, amenajări spaţii și design de produs, ustensile de lucru și servicii. Pe de altă parte, SIGEP 2018 a oferit un calendar generos de concursuri și demonstrații ale unor maeștri internaționali de renume, totul la superlativ.

In loc de concluzie

SIGEP rămâne cel mai așteptat eveniment în lumea patiserilor, gelatierilor și a ciocolatierilor, iar emulația pe care o creează favorizează dezvoltarea afacerilor, indiferent de anvergura lor.
Este o idee asimilată şi de mulți întreprinzători români care, după anii în care criza i-a ținut în loc, şi-au făcut simțită din nou prezența la un astfel de eveniment internațional de top.

Citeste aici mai mule detalii despre

– Ultimele noutăţi tehnice prezentate în cadrul evenimentului

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.