Arta Albă la SIGEP 2019

• Cea de-a 40-a ediție a Salonului Internațional SIGEP de la Rimini, Italia, a concentrat interesul internațional al profesioniștilor din industria patiseriei, cofetăriei, panificației, gelateriei și cafelei.

Cu peste 200.000 de vizitatori din Italia și din alte 185 de țări, SIGEP a reprezentat și în acest an un pol de informare și instruire a specialiștilor din lumea întreagă, un barometru al afacerilor și un punct de reper al tendințelor în domeniu. În perioada 19 – 23 ianuarie, Salonul de la Rimini a fost un spațiu ideal pentru prezentarea de noi produse și inovații tehnologice, un punct de interes  strategic pentru investitori și o spectaculoasă reprezentație pentru pasionații rafinamentului gastronomic. Dintre cei 32.848 de vizitatori veniți din afara Italiei, cei mai mulți au fost din Germania și Spania, urmați de vizitatorii din Franța, Polonia și Anglia. O participare importantă s-a observat și din partea altor mari piețe, cum ar fi Statele Unite, Federația Rusă sau China. Am remarcat și prezența specialiștilor români, interesați și anul acesta de noutăți, trenduri și soluții tehnice de ultimă oră, o dovadă în plus că în industria autohtonă de patiserie, cofetărie și panificație există o  preocupare permanentă de aliniere la standarde competitive.

Oferta a fost pe măsura interesului

Cei 1.250 de expozanți, care au ocupat în totalitate centrul expozițional de 129.000 de metri pătrați, structurat în 28 de pavilioane, au propus un tablou complet în serviciul produselor de cofetărie, patiserie, panificație, ciocolaterie și cafea, de la materii prime, ingrediente, tehnologii și echipamente până la mobilier și servicii. Și, ca în orice show profesionist, la SIGEP 2019 au fost organizate 1.294 de evenimente în cadrul programului oficial sau de către companii. Succesul SIGEP se poate traduce și prin cota de vizibilitate în rețelele sociale: peste 10.000 de fotografii postate cu hashtag #SIGEP2019. Acoperirea totală pe Facebook a fost de 1.211.438 de utilizatori, luni, 21 ianuarie, cu aproape 600.000 de comentarii. 90 de ore de acoperire live au fost difuzate de la arenele SIGEP, iar aplicația SIGEP2019 a fost descărcată de peste 9.000 de ori.

Concursuri la SIGEP 2019

Printre cele mai importante momente ale seriei de evenimente, toate extraordinare, așa cum se întâmplă numai la SIGEP, amintim:

  • Cupa Mondială de Patiserie Junior, câștigată de Italia urmată pe podium de Franța și Singapore.

    Podiumul Cupei Modiale de Patiserie Junior
  • Premii speciale: Singapore – cea mai bună cupă de înghețată la pahar
  • Italia – cel mai bun desert cu cafea, cel mai bun produs tip  monoporție, cel mai bun tort de ciocolată și cea mai bună prezentare

 

Campionatul Național de Patiserie Seniori şi Juniori câștigate de Alessandro Bertuzzi la seniori (foto stanga), respectiv tânărul Andrea Buosi (foto dreapta).

Young Ideas – tinerele talente se întorc la SIGEP, un concurs de panificație destinat școlilor de specialitate și câștigat de SFP Brandolini Rota, Oderzo (foto).

 

De asemenea, au avut loc selecțiile naționale pentru Cupa Mondială Gelato și Pastry Queen World Championship, competiții care vor avea loc anul viitor, la SIGEP 2020, în perioada 18-22  ianuarie.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente