16 octombrie – Ziua Mondială a Pâinii

• În fiecare an, începând din 1980, pe 16 octombrie se sărbătorește Ziua Mondială a Pâinii (World Bread Day), dar și Ziua Mondială a Alimentației(World Food Day).
• În România, din 2012, pe 16 octombrie se sărbătorește și
Ziua Naţională a Asociaţiei Specialiștilor din Industria Alimentară.

Importanța pâinii, în viața omului de-a lungul istoriei, nu poate fi nici negată, nici minimalizată. Cu toate acestea, în ritmul accelerat al vieții ultimului secol, oamenii nu mai conștientizează corect efortul necesar pentru ca pe mesele din întreaga lume să stea, zilnic, la loc de cinste, pâinea noastră, în diversele ei forme sau interpretări.

Aliment de bază, cu o importantă încărcătură simbolică, pâinea a fost „cântată“ în multe poeme.

Am găsit în anii trecuți această poezie, a carei sursă însă s-a pierdut. Tot ce mai știm astăzi este că poezia a fost scrisă de Doamna Ileana Deaconu din Canada, o doamnă care, pe lângă talentul de a folosi cuvintele, se vede bine că avea și cunoștințe din domeniu.

Am păstrat acestă poezie la redacție, deoarece am considerat-o sugestivă și deopotrivă emoționantă prin mesajul său încă actual. Mai mult, am considerat că poezia ar fi foarte potrivită pentru a celebra Ziua Pâinii de anul acesta și pentru a o dedica tuturor celor care trudesc, în mod continuu, pentru pâinea noastră cea de toate zilele.

Să savurăm și să prețuim PÂINEA pentru tot ce ne oferă ea, fără să uităm efortul conținut în fiecare bucățică a sa, pufoasă și irezistibilă!

16 octombrie – Ziua Mondială a Pâinii

Articol realizat de Redacția Arta Albă.

Citiți pe Arta Albă și: Pâinea și sarea, semnificaţii

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.