Românii cumpără multă ciocolată din Ucraina

Compania de cercetare de piață ucraineană Pro-Consulting a publicat un studiu care arată că Romania a fost cel mai mare cumpărător de produse de ciocolată din Ucraina, cu 4.900 tone de ciocolată și produse din cacao, urmată de Ungaria (2.600 tone) și Bulgaria (2.500 tone).

Studiul preluat de agenția de presă Unian menționează că producatorii ucrainenii și-au majorat anul trecut cu 22,6% exporturile de ciocolată spre Uniunea Europeană până la 41,2 milioane euro. Produsele de ciocolată reprezintă 28% din piața produselor de cofetărie din Ucraina și sunt exportate în 50 de țări. Studiul precizează de asemenea că produsele de cofetărie care conțin cacao au rămas cel mai important segment, datorită prețurilor mai accesibile comparativ cu batoanele produse numai din ciocolată.

În România, conform datelor Ministerului Agriculturii, printre produsele agroalimentare importate de țara noastră care au înregistrat creșteri, în 2018, se află și ciocolata. Anul trecut importurile de ciocolată au crescut cu 30,4 milioane de euro.

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente