România are cea mai mare contribuție la modificarea prognozelor UE privind producțiile de cereale

Comisia Europeană a modificat prognozele privind producțiile de cereale ale țărilor membre ale Uniunii Europene din acest an, iar România este statul care influențează major aceste prognoze. Estimarea pentru producția de grâu a UE a fost revizuită în creștere cu aproximativ 3 milioane de tone, de la 143 milioane tone grâu ușor în luna septembrie, la aproape 146 milioane tone la începutul lunii octombrie. În ceea ce privește porumbul, se preconizează o scădere cu 2,3 milioane tone.

Estimarea pentru producția de grâu ușor a României crește cu aproximativ 1,5 milioane tone, până la 10 milioane tone în acest an, contribuind cu aproape jumătate la creșterea prognozei pentru producția totală de grâu din UE. În privința recoltei de porumb din acest an, estimările au coborât până la 14,89 milioane tone, de la 16,76 milioane tone, adică o revizuire în minus cu aproximativ 1,87 milioane tone.

Conform prognozelor din luna septembrie 2019, Departamentul pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) anticipează pentru România o producție de grâu de aproximativ 8,6 milioane tone, în acest an, și 14,3 milioane tone de porumb, Coceral, asociație comercială europeană, are așteptări mai rezervate: 8,1 milioane tone grâu și 11,5 milioane tone porumb, conform raportului publicat în luna septembrie.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.