Roboții aduc profit fabricilor de alimente din China

Peste 10 producători chinezi de produse alimentare tradiționale și-au sporit profiturile cu peste 44 de milioane de dolari din 2015 încoace, în urma participării la un program inovator, de integrare a unor roboți ultra-moderni în fluxul de producție.

Roboții au fost plasați în diferite puncte, pentru a monitoriza starea alimentelor de la materie prima până la produs final. Cu ajutorul senzorilor electrici și optici și a softurilor care rulează un algoritm complex, roboții au avut misiunea de a căuta anumite patternuri în datele colectate și de a asigura calitatea produselor, dar și sporirea productivității. După trei ani, antreprenorii care au fost implicați în acest program finanțat de guvernul chinez au  constatat îmbunatatirea calității produselor și reducerea costurilor de producție.

Toate acestea au dus la creșterea profiturilor companiilor participante, iar acum se vorbește de aplicarea în masă a acestei tehnologii.  Totuși, deși producătorii care au beneficiat de avantajele roboților care înlocuiesc simțurile experților umani, nu toată lumea este gata să lase un dispozitiv să aibă ultimul cuvânt în bucătăria chineză

sursa: South China Morning Post

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente