Pralinele românești au cucerit mii de vizitatori la Salonul Ciocolatei de la Paris

Echipa de ciocolatieri artizani de la Or’A Chocolatist Brașov este singura din România care a participat la Salon du Chocolat 2019 de la Paris, cel mai mare eveniment european dedicat industriei de ciocolată. A 25-a ediție a târgului internațional s-a desfășurat la Centrul Expozițional Porte de Versailles, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie a.c. și a reunit artiști ciocolatieri și designeri renumiți din peste 60 de țări din întreaga lume.

Aura Tobescu, fondator Or’A Chocolatist, a prezentat în cadrul salonului peste 30 de sortimente de praline și tablete, reţetă proprie, din portofoliul atelierului. Produsele au fost create în exclusivitate din ciocolată belgiană Belcolade combinate cu arome inedite din flori, citrice sau plante aromatice. Vedeta standului a fost pralina cu șofran decorată cu foiță comestibilă de aur.

Umplutură din frișcă, șofran și ciocolată cu lapte de origine Vietnam, trasă în ciocolată neagră și decorată cu foiță de aur comestibil

Suntem primii români în 25 de ani de Salon du Chocolat, după spusele pasionaţilor de ciocolată din toată lumea, care vin an de an aici. În 8 de ani de manufactură de ciocolată, a fost experienţa mea cea mai intensă, în spatele prezenţei noastre la acest Salon fiind multe ore de muncă, efort financiar şi nopţi nedormite. Este mai presus de o ambiţie de-a mea să schimb mentalitatea oamenilor despre România, despre români. Suntem atât de mândri că am reuşit să arătăm că ţara noastră se poate alinia celorlalte țări care creează ciocolată cu un gust şi o textură desăvârşită”, a declarat Aura Tobescu, ciocolatier profesionist şi fondator Or’A Chocolatist.

Echipa Or’A Chocolatist a fost susţinută de Puratos România pentru a participa la Salon du Chocolat Paris 2019. Producătorul belgian de ingrediente pentru industria alimentară promovează cei mai buni ciocolatieri artizani şi sprijină specialiștii care vor să îşi urmeze pasiunea în această industrie, în proiectele lor de creație și inovație. Puratos produce și comercializează ciocolata autentică belgiană Belcolade, ce include și o gamă certificată de produse sustenabile.

Ne-am prezentat cu un stand echipat la „4 ace”, cu ajutorul Puratos România, cu produse de înaltă clasă care egalează cu succes pralinele de 6 euro/buc. de la standurile marilor chocolatieri prezenți la Salon și cu o echipă de românce deștepte care au făcut față cu succes tuturor întrebărilor și cuvintelor „grele” primite din partea multor vizitatori”, a postat Aura Tobescu pe profil ei de Facebook.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente