IMM-urile pot solicita din nou certificate pentru situație de urgență

Firmele mici și mijlocii (IMM) pot solicita din nou certificate pentru situație de urgență (CSU). Măsura a fost reglementată pentru a sprijinii companiile care au avut activitatea afectată în contextul pandemiei de coronavirus COVID-19 și care nu au reușit să obțină CSU până la 15 iunie (termenul limită anterior). Depunerea cererii se poate realiza online, până la data de 15 septembrie 2020. Documentele sunt necesare pentru obținerea unor fonduri europene pentru capital de lucru.

Cererea pentru certificate de situație de urgență se realizează exclusiv online, prin intermediul platformei csu.prevenire.gov.ro. Eliberarea certificatelor se va face automat, electronic, după validarea solicitării de către sistem.

Certificatele de situație de urgență sunt emise în doua forme:

TIP 1 (ALBASTRU) – pentru întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență decretate
TIP 2 (GALBEN) – pentru înregistrarea unei diminuări a încasărilor sau a veniturilor în luna martie, sau aprilie, sau mai, 2020 cu un procent de minimum 25% față de media încasărilor sau a veniturilor din perioada ianuarie – februarie 2020.

Certificatele CSU sunt necesare firmelor care vor să obțină granturi pentru capital de lucru de 2.000-150.000 euro în domenii afectate de criza COVID-19 (restaurante, hoteluri, cafenele etc.). Valoarea sumei primite este calculată în funcție de cifra de afaceri din 2019. Numărul estimat de beneficiari este de maxim 65.000.

Măsura de prelungire a perioadei de solicitare a certificatelor CSU a fost reglementată printr-un ordin al Ministerului Economiei, publicat pe 12 august în Monitorul Oficial.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.