Elevii Bakery School câștigă locul 1 la Olimpiada WorldSkills

• Elevii Bakery School au câștigat locul 1 la Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie, la ambele specializări.

Desfășurată la Cluj-Napoca în data de 17 februarie 2023, Olimpiada WorldSkills de Cofetărie și Brutărie a fost câștigată de elevii Bakery School. În total, 22 de elevi de la 6 licee din țară, cei mai buni viitori brutari și cofetari din România, au participat la această olimpiadă, care a constat în două probe, pentru două specializări: cofetărie și brutărie.

Olimpiada, derulată după formatul WorldSkills și recunoscută de Ministerul Educației din România, a fost găzduită de Bakery School România (singura școală în sistem dual din România dedicată industriei brutăriei și patiseriei) alături de Liceul Tehnologic Marin Grigore Năstase, Tărtășești – Dâmbovița și Liceul Tehnologic Nr.1, Cluj-Napoca, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Elevii Bakery School

Competiția a început cu probele pentru Cofetărie-Patiserie. Elevii au avut ca probă realizarea unui tort aniversar și 8 monoporții, cu tematici diferite, la alegere. Cătălina Neagu, Corina Stoican, Andreea Rusu și Georgiana Burlan, elevele Bakery School, au ales temele Majorat și Valentine’s Day pentru tort și monoporții.

La specializarea Cofetărie, echipa Bakery School, formată din Cătălina Neagu și Corina Stoican, eleve în clasa a XI-a, s-a situat pe locul 1, a doua poziție de pe podium fiind ocupată tot de elevi ai Bakery School, echipa fiind formată din Andreea Rusu și Georgiana Burlan, eleve în clasa a X-a.

Elevii Bakery School

La specializarea Brutărie, proba a constat în realizarea unui colac de sărbătoare, pâine împletită și cornuri bicolore cu umplutură.

Primul loc la această specializare a fost câștigat de echipa Bakery School formată din Mihai Stoica și Ioana Niță, clasa a X-a. Locul 3 a fost câștigat de echipa Bakery School clasa a X-a, formată din Andrei Filiaș și Gabriel Mihai.

Despre Bakery School

Bakery School România este singura școală în sistem dual din România dedicată industriei de cofetărie, patiserie și brutărie. În septembrie 2022, Bakery School a deschis a doua școală la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Liceul Tehnologic nr.1, Cluj-Napoca. La Bakery School învață 61 de elevi, din care 50 sunt din cadrul Liceului Tehnologic Marin Grigore Năastase din comuna Tărtășești, județul Dâmbovița, și 11 din cadrul Liceului Tehnologic nr.1 din Cluj-Napoca.

„Am înființat această școală în 2020, în plină pandemie, pentru a ajuta industria cu forță de muncă calificată,  dar și pentru a da o șansă copiilor din comunități defavorizate să aibă o meserie, un viitor. Mare parte dintre elevii noștri vin din medii vulnerabile, din familii monoparentale și cu posibilități foarte limitate. Felul în care au evoluat în cei 3 ani de liceu este impresionant și suntem mândri de ei. Rezultatele lor la această competiție sunt o dovadă palpabilă a evoluției lor și o garanție că vor avea un viitor frumos în specializarea pe care și-au ales-o”, a declarat Gabriela Bereș, country manager pentru Europa Centrală și de Est, Puratos.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Rețetă – Coroana festivă finlandeză

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.