ANRPS caută spații de depozitare

• ANRPS caută spații de depozitare pentru 373.000 de tone de grâu de panificație din producția locală, pentru rezerva de stat.

ANRPS, Administrația Națională a Rezervelor de stat și Probleme Speciale, scoate la licitație prin SEAP, un contract în valoare de până la 232,7 milioane de lei pentru servicii de depozitare a 373.000 de tone de grâu de panificație din producție locală. Aceste servicii de păstrare și conservare, potrivit anunțului de pe platform SEAP, sunt solicitate pentru o perioadă de 120 de luni.
Totodată se menționează și că valoarea minimă de la care pornește licitația este de 115,4 milioane de lei, câștigătorii contractului fiind cei cu prețul cel mai mic.
Grâul se va distribui în patru regiuni cheie ale țării, unde se constituie rezerve, în cantitate de cel mult 6.500 de tone per regiune. Aceste regiuni sunt: Unitatea teritorială București, Ionești – Vâlcea, Porumbacu – Sibiu și Valea Seacă – Bacău. ANRPS achiziționează servicii de depozitare pentru o perioadă de 10 ani, timp în care se prevede  cel puțin o împrospătare a stocului, operațiune care va intra în obligația companiei depozitare.

Caietul de sarcini ANRPS

Caietul de sarcini subliniază: „Prin achiziția serviciilor de depozitare a unei cantități de maximum 373.000 de tone de grâu de panificație gradul Ro nr 1. Administrația Națională a Rezervelor de stat și Probleme Speciale asigură integritatea cantitativă și calitativă a cantității de grâu menționate. (…)”
În prezent, cantitățile de grâu stocate de către Administrația Națională a Rezervelor de stat și Probleme Speciale este depozitat în spații proprii și în spațiile operatorilor economici specializați. Celelalte cantități sunt depozitate pe bază de contracte de depozit-custodie și prestări servicii pe perioada existenței stocurilor.
Datele din SEAP arată că ANRPS a mai atribuit, în urma unei licitații deschise, începând cu luna mai a anului 2021, mai multe contracte de servicii de deopzitare pentru o cantitate maximă de 570.000 de tone de grâu de panificație.
Valoarea contractelor a fost de 111,2 milioane de lei, iar printre câștigători se numără Cerealcom Galați, Oltina Impex Prod, Agro Chirnogi, Olt Piess, Net Farming, Eliton Trans.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Facilități fiscale pentru domeniul agriculturii și industriei alimentare

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente