A fost aprobată prima enzimă care ameliorează simptomele de sensibilitate la gluten

• Prima enzimă care vizează ameliorarea simptomelor de intoleranță la gluten a primit aprobare de comercializare. 

Tolerase G, lansată de gigantul din domeniul produselor alimentare și nutriției DSM, a primit aprobarea de a fi comercializată în Europa, după ce respectiva enzimă a fost introdusă pe piețele din SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă, afirma DSM, potrivit Roaliment.ro. Producătorii enzimei susțin că aceasta efectiv descompune glutenul rezidual – determinând astfel, diminuarea simptomelor adulților cu intoleranță la gluten.

Destinată consumatorilor care adoptă o dietă fără gluten

Glutenul este principala proteină structurală formată în grâu, orz și secară și este bogat într-un aminoacid numit prolină. Totuși, oamenii pot avea dificultăți în a descompune prolina, fapt care face ca unii oameni să fie sensibili la o dietă cu gluten.

Datele de piață de la Mintel arată că preferința consumatorilor pentru produse fără gluten a crescut extrem de rapid în ultimii zece ani, milenienii fiind principalii clienți pentru astfel de alimente. Totuși, unii experți au comentat în trecut că nu există produse fără gluten, deoarece majoritatea produselor conțin niveluri mici de gluten. În schimb, consumatorii pot doar spera să aibă o dietă foarte scăzută în gluten, dar riscă să consume până la 300 mg pe zi de gluten. Acest gluten „ascuns” poate fi adesea găsit în produse cum ar fi fasole, ciocolată, carne prelucrată, supe și condimente. DSM spune că noua sa enzimă poate ajuta corpul uman să descompună acest gluten consumat neintenționat.

„Dietele fără gluten devin tot mai frecvente, mulți europeni luând măsuri pentru a reduce simptomele adverse pe care le întâmpină după consumarea acestor alimente. Cu toate acestea, poate fi foarte dificil să evitați consumul de gluten în totalitate – mai ales când călătoriți sau participați la evenimente sociale”, a declarat Adrian Meyer, director de marketing al departamentului de nutriție și sănătate umană la DSM.

Enzimă care îmbunătățește viața consumatorilor sensibili la gluten

„Tolerase G oferă producătorilor posibilitatea de a crea produse unice din categoria suplimentelor alimentare care să îmbunătățească semnificativ viața consumatorilor sensibili la gluten – oferind acestui număr tot mai mare de indivizi libertatea de a se bucura de consumul de alimente, fără disconfortul posibil generat de glutenul rezidual.”

Este prima și singura enzimă care a avut rezultate eficiente într-un studiu clinic uman și, în conformitate cu DSM, s-a dovedit a fi mai eficientă decât enzimele curente care precizează că descompun glutenul în stomac.

În timpul studiilor clinice umane, Toleraza G s-a dovedit a degrada 86% din glutenul din stomac, prin modificarea proteinei de gluten în fragmente mici. Aceste fragmente mai mici permit stomacului să poată digera proteina glutenului mai ușor. Studiile DSM au arătat că Tolerasei G îi ia mai puțin de zece minute pentru a degrada proteina.

Totuși, enzima nu poate fi folosită ca înlocuitor pentru dietele fără gluten, ci trebuie utilizată împreună pentru obținerea celor mai bune rezultate. De asemenea, enzima nu trebuie administrată copiilor cu vârsta sub trei ani.

Sursa: Roaliment

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.