TVA va scadea la 5% pentru produsele alimentare certificate ecologic

Guvernul a anunţat că taxa pe valoarea adăugată va scădea de la 9% la 5% pentru produsele ecologice sau tradiţionale, certificate de Ministerul Agriculturii.

Autoritățile au luat această decizie pentru că o astfel de facilitate va ieftini alimente de înaltă calitate, în condițiile în care prețul acestor produse este mai ridicat, de regulă, decât cel al produselor similare. Guvernul a luat în considerare statisticile îngrijorătoare referitoare la starea de sănătate de populației, direcțiile de acțiune în domeniul sănătății stabilite la nivel mondial, prin care se încurajează alegerea de alimente mai sănătoase. Cetătenii și consumatorii din România solicită din ce în ce mai frecvent produse alimentare de înaltă calitate și s-a considerat necesar să fie luate în regim de urgență măsuri la nivel național pentru încurajarea consumului de alimente de înaltă valoare calitativă

„Avem în vedere creşterea accesului românilor la produse sănătoase, de înaltă calitate, tot mai căutate pe piaţa alimentară. Vom reduce TVA de la 9% la 5% pentru livrarea acestor categorii de alimente, respectiv produse montane, ecologice, tradiţionale autorizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Prin diminuarea cotei TVA pe întreg lanţul de distribuţie, contribuim la reducerea preţurilor acestor produse şi astfel încurajăm oamenii să consume alimente sănătoase”, a afirmat prim-ministrul Viorica Dăncilă, în ședința de guvern de marți, 14 mai.

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.