Târg de Crăciun la MADR

• În perioada 15-23 decembrie 2021, între orele 08:00-17:00, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale organizează un Târg de Crăciun, eveniment dedicat atât sărbătorilor de iarnă cât și redescoperirii preparatelor tradiționale românești de valoare.

Vizitatorii prezenți la Târgul de Crăciun organizat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale vor avea posibilitatea de a cumpăra produse agroalimentare românești recunoscute în sistemele de calitate europene.

Produse cu Indicație Geografică Protejată la Targul de Crăciun 

Dintre produsele de Indicație Geografică Protejată nu vor lipsi Magiunul de prune Topoloveni, Telemeaua de Sibiu, Salata cu icre de știucă de Tulcea.

De asemenea, aflată în curs de dobândire a protecției europene ca Indicație Geografică Protejată, delicioasa plăcintă dobrogeană va încânta gustul celor interesați.

La acestea se adaugă și Telemeaua de Ibănești, varietate de brânză cu Denumire de Origine Protejată, dar și salata tradițională cu icre de crap, Specialitate Tradițională Garantată.

Zona montană va fi reprezentată de gemuri, sucuri și siropuri, dulcețuri, zacuscă, dar și de produse apicole diverse.

Fructe și legume cultivate ecologic

Fructe și legume proaspete, cultivate în sistemul agriculturii ecologice, dar și fructe și mixuri de legume deshidratate se vor adăuga ofertei prezente la Târg.

Diverse regiuni cu tradiție ale țării își vor prezenta preparatele tradiționale atestate de MADR, de la anumite tipuri de brânză, până la specialități din carne sau prăjituri.

Producătorii agricoli prezenți la Târg vor comercializa totodată și produse obținute din culturile proprii cum ar fi ulei de floarea soarelui presat la rece și preparate din lavandă.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Trenduri în cofetărie: Prăjituri și vinuri

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.