Primele exporturi de cereale din Ucraina

• Datorită invaziei rusești, care a blocat transportul maritim, primele exporturi de cereale din Ucraina ajung în Europa pe calea ferată.

În condițiile în care porturile maritime din Ucraina rămân blocate din cauza invaziei ruse, firma de consultanță agricolă APK – Inform anunță primele exporturi de porumb ucrainean în Europa, realizate de către comercianți pe calea ferată.
Important cultivator și exportator de cereale la nivel mondial, Ucraina expedia aproape toate exporturile sale de materie primă, care depășeau lunar, înainte de război, 5 milioane de tone de cereale, din porturile sale aflate la Marea Neagră.
Având în vedere cantitatea semnificativă de cereale aflate în stoc la ora actuală în Ucraina, conform comercianților și oficialilor din domeniul agriculturii, Ucraina ar putea începe să exporte cu trenul pe la granița sa vestică.

Primul export pe calea ferată

APK– Inform anunță într-un raport citat de Mediafax că „Primele loturi de câteva mii de tone de porumb au fost deja exportate prin granița terestră vestică a Ucrainei”.
Cumpărătorii porumbului ucrainean, au achiziționat cereala la prețul DAP (Delivered At Place) cu 250 și 265 dolari / tonă cei din Polonia și statele baltice și cu 275 dolari / tonă cei din Slovacia.
Autoritățile ucrainene de transport au subliniat că lunar ar putea pleca din Ucraina spre Europa cu trenurile până la 600.000 de tone de cereale.
Totodată, cu o săptămână înainte, APK – Inform anunța că în perioada iulie 2021 – iunie 2022 exporturile de cereale din Ucraina ar putea totaliza 44 de milioane de tone.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: ONU avertizează: Creștere de cel puțin 20% a prețului la alimente

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.