Interpack 2023 – 4 -10 mai, Düsseldorf

• După o pauză de șase ani, târgul industriei globale de prelucrare și ambalare se reîntoarce în perioada 4 -10 mai la Düsseldorf, pentru a prezenta cele mai recente tehnologii și inovații din domeniu.

Interpack 2023 reprezintă întrega industrie de profil, de la producția și perfecționarea produselor pentru ambalat și a materialelor de ambalare, la ambalare și distribuție, până la asigurarea calității produsului și a protecției consumatorilor finali.

Vizitatorii vor descoperi tehnologii și utilaje pentru ambalarea de: alimente, băuturi, produse farmaceutice, cosmetice, produse nealimentare și produse industriale.  Vor fi prezentate noi materiale pentru ambalare, dar și mijloace inovative în producerea de ambalaje, precum și produse și utilaje pentru cofetărie, panificație și produse farmaceutice.

„Suntem pregătiți”, spune Thomas Dohse, directorul Interpack. „Toți expozanții și partenerii noștri sunt pregătiți și așteptăm cu nerăbdare să oferim industriei un alt târg de mare succes.

Thomas Dohse_credit Messe Düsseldorf, Constanze Tillmann

Interpack este o componentă importantă în ciclul de inovare al industriei ambalajelor și al proceselor conexe. După o pauză de șase ani, vor fi expuse numeroase inovații pentru toate domeniile de utilizare: alimente, băuturi, produse de cofetărie și panificație, produse farmaceutice, cosmetice, produse nealimentare și industriale.

Deoarece cerințele și condițiile-cadru sunt în continuă schimbare, accentul este pus pe tehnologiile digitale și pe produsele și procesele durabile. Observăm foarte clar marea determinare a industriei de a modela în mod activ acest proces de transformare.

Prin urmare, între 4 și 10 mai, vizitatorii se pot aștepta la numeroase premiere în cele 18 săli de expoziție complet rezervate și la soluții fascinante din lumea ambalajelor“ a continuat Dohse.

Interpack 2023

Companii din întreaga lume

Din Europa până în Asia, din Africa, America și Australia – expozanții de la Interpack 2023 provin de pe toate cele cinci continente. În total, peste 60 de țări vor fi reprezentate. Acest lucru face ca Interpack să fie cel mai bun loc pentru a întâlni potențiali parteneri și clienți și pentru a extinde afacerile la nivel internațional.

În total, participă peste 2.700 de expozanți, iar principalele state expozante sunt Germania, Italia, China, Turcia, India, Țările de Jos, SUA, Franța, Spania, Elveția și Regatul Unit. Cele mai mari suprafețe sunt ocupate de jucători cheie precum IMA Industria Macchine, Coesia Group, Syntegon Technology, Marchesini Group, Sollich, Duravant, Aasted ApS, MULTIVAC, OPTIMA packaging group și Ishida Europe Limited.

Număr record de expozanți din sectorul ambalajelor

Interpack 2023

Cu peste 1.000 de expozanți, sectorul ambalajelor de la Interpack este o expoziție de sine stătătoare. Un număr mare de companii  își expun produsele în pavilioanele 7 și 7a, 8a, 9 și 10, cu accent pe materiale de ambalare, consumabile de ambalare și produse auxiliare pentru ambalare.

Aici sunt prezentate toate materialele și produsele uzuale de pe piața ambalajelor, dar și inovațiile industriei, cu numeroase lansări de produse noi, în special în ceea ce privește materialele durabile și materiile prime regenerabile. De exemplu, la târg pot fi văzute bioplastice biodegradabile sau biobazate, cum ar fi cele fabricate din trestie de zahăr, frunze de palmier sau porumb.

În plus, în pavilioanele 8a și 9, pe lângă soluțiile din hârtie, carton și carton, vor fi prezentate materiale noi, durabile, în numeroase variante, cu accent pe durabilitate.

Interpack 2023

Ambalajele din plastic, care dețin cea mai mare parte a pieței, au în continuare o mare importanță, în special pentru siguranța produselor și durata de depozitare. Și aici există noi abordări în direcția unei economii circulare, de exemplu cu filme reciclabile, soluții monomateriale și utilizarea de materiale reciclabile sau de ambalaje reutilizabile.

Iar digitalizarea accentuată a industriei duce, de asemenea, la noi progrese în sectorul ambalajelor. Câteva exemple în acest sens sunt etichetele digitale, ambalajele inteligente și ambalajele cu coduri QR.

Tendințele care modelelază piața de profil

Megatendințe precum durabilitatea și digitalizarea, numeroasele schimbări și provocări economice și ecologice, dar și politice și sociale, preocupă companiile și dau un impuls inovației la ediția din acest an a Interpack.

În epoca schimbărilor climatice, important este să producem cât mai puține deșeuri nereciclabile. Împreună cu aceasta, este nevoie de conservarea resurselor. Prin urmare, Interpack va prezenta soluții durabile de procesare și ambalare, precum și servicii digitale care ajută la eficientizarea și sustenabilitatea proceselor de producție.

De exemplu, se pune accentul pe reducerea amprentei de carbon a ambalajelor de-a lungul întregului traseu, pe îmbunătățirea eficienței energetice și pe importanța tot mai mare a materialelor reutilizabile, ceea ce va ajuta industria să utilizeze în mod optim resursele.

Institutul Fraunhofer pentru Ingineria Proceselor și Ambalaje va oferi în cadrul expoziției informații despre sistemele de instruire digitală bazate pe realitatea virtuală în VDMA Technology Lounge din Sala 4. Iar tehnologii precum Holy Grail 2.0, RFID, NFC sau realitatea augmentată vor lua amploare și în viitor.

Un alt subiect fierbinte la Interpack îl reprezintă siguranța produselor, una dintre sarcinile principale ale ambalajului. Industria își aduce deja o contribuție importantă la reducerea risipei de alimente, iar tehnologiile digitale sunt esențiale în această privință.

Evenimente speciale

Programul expoziției este completat de numeroase evenimente speciale, cum ar fi forumul de conferințe Spotlight Talks & Trends cu șapte zile tematice, zona Interpack Start-up, standul comun Co-Packing, mai multe ceremonii de premiere cu inovații interesante în materie de ambalaje, traseul SAVE FOOD Highlight Route cu noi abordări în lupta împotriva pierderilor și risipei de alimente la nivel mondial și promovarea femeilor la Women in Packaging.

„Fiecare piesă contează” este motto-ul evenimentului dedicat componentelor, care va avea loc din nou în paralel cu Interpack, în hala 18. Aici, pe o suprafață de aproximativ 2.400 de metri pătrați sunt prezentate piese și accesorii pentru utilaje, sisteme de automatizare și componente pentru industria de ambalare.

Cei aproximativ 80 de expozanți sprijină companiile din sectorul ambalajelor și din industria de prelucrare conexă în atingerea unor obiective precum creșterea eficienței, economisirea resurselor sau digitalizarea.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Ambalajele – inovații biodegradabile

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente