„Grânarul Europei“ importă mai multe alimente decât exportă

• România, considerată odinioară „Grânarul Europei“ a ajuns în ultima perioadă să importe mai multe alimente decât exportă.

Cu ocazia evenimentului care a marcat 30 de ani de activitate a Camerei de Comerț Americană din  România (AmCham), premierul Nicolae Ciucă a declarat că îi este imposibil să înțeleagă cum, din „Grânarul Europei“, România s-a transformat într-o mare importatoare de alimente.

Premierul observă că, la nivel național, s-a pierdut interesul pentru dezvoltarea industriei alimentare și încurajează oamenii de afaceri din Statele Unite să investească în agricultura românească.

Grânarul Europei

Pe lângă investițiile din România, premierul Ciucă semnalează și faptul că există potențial de investiții și pentru Republica Moldova, ceea ce ar însemna și o ocazie de a ajuta această țară să se dezvolte.

Nu sunt de neglijat, pe lângă ajutorul investițiilor, nici programele guvernamentale menite să susțină fermierii români și să stimuleze dezvoltarea industriei alimentare, programe despre care premierul afirmă că sunt „foarte bine țintite pentru susținerea fermierilor români și pentru dezvoltarea industriei alimentare“.

„Nouă ne este foarte greu să înțelegem cum această țară care este considerată grânarul Europei, care a fost considerată din istorie coșul de pâine al Europei, are deficit de balanță comercială pe alimente. Importăm alimente de toate felurile.“ a declarat Nicolae Ciucă.

Tot el adaugă: „Acum s-a pierdut interesul pe dezvoltarea industriei alimentare și cred că aici investitorii din AmCham trebuie să vină și să investească în industria alimentară.“

Grânarul Europei

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Industria de panificație – provocări la nivel global

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente