Festival de Plăcinte și Merinde la Brașov

Festivalul de Plăcinte și Merinde va avea loc în perioada 3 – 6 Septembrie, în Zona de Agrement Lacul Noua – Brașov. Sub sloganul „La Plăcinte Înainte!”, evenimentul va reuni bucătari și producători din toate colțurile țării. Aceștia vor pregăti plăcinte după rețete tradiționale, dar și moderne, astfel încât publicul prezent să se bucure de diversitatea produselor.

În plus, organizatorii îi vor provoacă pe cei prezenți să guste plăcinte din toate zonele tradiționale românești, dar și delicatese orientale, în gusturi cu specific turcesc, tătăresc, grecesc. O paradă de plăcinte va face deliciul publicului, produsele – vedetă atingând dimensiuni record, în toate formele și pentru toate gusturile!

Show culinar de preparat plăcinte

Festivalul de la Brașov va fi gazda unui record culinar – cea mai mare plăcintă cu brânză dulce și stafide.

Cele mai cunoscute produse pe care participanții le vor putea savura la Festivalul de Plăcinte și Merinde de la Brașov: creţe de Maramureş, poale-n brâu veritabile moldoveneşti, plăcinte din Munţii Apuseni, plăcinte de pe Târnava, plăcinte munteneşti, mocănești, ciobăneşti cu brânză de burduf, plăcinte dobrogene cu brânză sărată, plăcinte olteneşti cu brânză de burduf şi praz, plăcinte boiereşti, plăcinte basarabene, plăcinte învârtite, plăcinte de casă sârbești cu dovleac, cu mere şi scorțișoară, cu brânză și spanac, cu brânză dulce și stafide, plăcinte macedonene cu telemea şi mărar, turte țărănești coapte pe plită, simple și umplute, dulci sau sărate, plăcinte turceşti şuberec, plăcinte cu carne de vită, cu brânză și mentă, în foi fine și lipii subțiri, gogoși, langoși și clătite de toate felurile.

Pe lângă multitudinea de plăcinte, vizitatorii vor mai putea găsi în cadrul evenimentului o gamă variată de alte „merinde”: dulcețuri, produse apicole și siropuri naturale, bere artizanală, produse tradiționale, brânzeturi și afumături, dulciuri de casă.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente