Spațiile de tip restaurant se redeschid

În cadrul ședinței din 31 august, Guvernul României a adoptat Hotărârea de Guvern prin care sunt stabilite condițiile în care vor fi deschise de la 1 septembrie spațiile destinate servirii de mâncare și băutură.

Norme privind deschiderea spațiilor de tip restaurant 

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă în județele/municipiul București unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mică sau egală de 1,5/1.000 de locuitori.”, precizează Guvernul. Practic, aici pot fi incluse și cofetăriile, bistro-urile etc. De menționat este faptul că mesele din interiorul spațiilor închise vor trebui să aibă o distanță de 2 metri între ele. De asemenea, pot sta la o masă maxim 6 persoane. La intrarea în spațiul închis, pe mese și la grupurile sanitare se vor asigura dezinfectanți iar, dacă spațiul permite, se va asigura circuit cu sens unic pentru clienți.

Pentru clienți, masca este obligatorie doar în cazul deplasării în zonele comune, cum ar fi spațiile sanitare. Este interzis transferul meniurilor, suporturilor pentru servețele, solnițelor sau olivierelor de pe o masă pe alta. De asemenea, nu este permis consumul băuturilor sau a alimentelor la scaunele de la bar, cât și dansul în restaurante, pentru a reduce interacţiunea între persoane.

Accesul clienților care prezintă semne vizibile de infecție respiratorie va fi interzis.

dezinfectant igienova cofetarul istet

Alte măsuri adoptate în cadrul acestei Hotărâri de Guvern:

Barurile, discotecile, cluburile rămân închise.

Se redeschid teatrele, cinematografele, instituțiile destinate concertelor și spectacolele, însă doar 50 % din capacitatea maximă a spațiului.

Crește numărul persoanelor care pot participa la evenimente private. Începând de la 1 septembrie vor putea participa maxim 50 de persoane la evenimente organizate în interior și 100 la exterior.

Citește AICI Hotărârea de Guvern în întregime.

Sursă foto: PANEMAR

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente