Cerere însemnată pentru alimente fără gluten

• În următorii ani, produsele fără gluten vor fi tot mai căutate se afirmă într-un raport al Asociaţiei Celiace Canadiene (CCA) şi a Grupului de control a alergenilor (ACG).

Aproape 1% din populalție are intoleranţă la gluten, fiind diagnosticaţi cu o boală celiacă. CCA şi ACG se aşteaptă ca metodele mai precise de diagnosticare precum şi creşterea gradului de conştientizare a populaţiei despre existenţa produselor alimentare fără gluten, va genera noi vectori de creştere pentru categoria produselor fără gluten. O cercetare separată a arătat că numărul de produse fără gluten în Marea Britanie a crescut cu 27% în ultimul an.

Jucătorii de pe piaţă văd o oportunitate în creşterea preocupării consumatorilor pentru o viaţă sănătoasă. Există deja companii de top care au investit linii de producţie pentru sortimente fără gluten şi/sau sănătoase.

Fără gluten

Domeniul „gluten free“ este în creştere. Acest fenomen vine din faptul că nu­mă­rul persoanelor cu intoleranţă la glu­ten este tot mai mare în toată lumea, confirmă, pentru gazeta „Arta Albă“, Maurizio de Pas­quale, specialist în domeniul alimentaţiei sănătoase şi „gluten free“.

Producția produselor fără gluten este o provocare, afirmă în continuare specialistul italian.

”În primul rând este vorba de tipuri de aluat cu o structură complet diferită, mult mai moi, mai puțin legate, care sunt mult mai delicate pentru prelucrare. Studiul tehnologiei alimentare a dus la o evoluţie remarcabilă a acestor aluaturi. Astăzi putem folosi, agenţi de îngroşare de origine vegetală, deci naturali, care ne ajută…”

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.