Cerere însemnată pentru alimente fără gluten

În următorii ani, produsele fără gluten vor fi tot mai căutate se afirmă într-un raport al Asociaţiei Celiace Canadiene (CCA) şi a Grupului de control a alergenilor (ACG).

Aproape 1% din populalție are intoleranţă la gluten, fiind diagnosticaţi cu o boală celiacă. CCA şi ACG se aşteaptă ca metodele mai precise de diagnosticare precum şi creşterea gradului de conştientizare a populaţiei despre existenţa produselor alimentare fără gluten, va genera noi vectori de creştere pentru categoria produselor fără gluten. O cercetare separată a arătat că numărul de produse fără gluten în Marea Britanie a crescut cu 27% în ultimul an.

Jucătorii de pe piaţă văd o oportunitate în creşterea preocupării consumatorilor pentru o viaţă sănătoasă. Există deja companii de top care au investit linii de producţie pentru sortimente fără gluten şi/sau sănătoase.

Domeniul „gluten free“ este în creştere. Acest fenomen vine din faptul că nu­mă­rul persoanelor cu intoleranţă la glu­ten este tot mai mare în toată lumea, confirmă, pentru gazeta „Arta Albă“, Maurizio de Pas­quale, specialist în domeniul alimentaţiei sănătoase şi „gluten free“.

Producția produselor fără gluten este o provocare, afirmă în continuare specialistul italian, ”În primul rând este vorba de tipuri de aluat cu o structură complet diferită, mult mai moi, mai puțin legate, care sunt mult mai delicate pentru prelucrare. Studiul tehnologiei alimentare a dus la o evoluţie remarcabilă a acestor aluaturi. Astăzi putem folosi, agenţi de îngroşare de origine vegetală, deci naturali, care ne ajută…”