Cea mai mare pizza din lume

• A fost stabilit noul record Guinness pentru cea mai mare pizza din lume.

Când compania Pizza Hut a decis să readucă în portofoliul de produse așa-numita pizza „Big New Yorker“ – un deliciu cu brânză și pepperoni, cu felii menite să poată fi pliate pentru a le mânca și savura din mers, în adevăratul „stil Manhattan“ – a găsit o modalitate inedită de a sărbători evenimentul.

Astfel, împreună cu starul YouTube Airrack ( alias Eric Decker) au mers la Convention Center din Los Angeles, unde spațiul, suficient de mare, putea găzdui o pizza de 1.299,71 de metri pătrați, un nou record mondial Guinness pentru cea mai mare pizza din lume.

Cea mai mare pizza din lume

S-a început lucrul la gigantica pizza miercuri 18.01.2023, iar vineri, 20.01.2023, deja compania Pizza Hut transmite anunțul oficial: reprezentanții Guinness invitați la eveniment confirmă că este, într-adevăr, cea mai mare pizza din lume!

Eveniment spectaculos

Comunicatul de presă al companiei Pizza Hut dă amănunte despre cum a fost finalizată dificila sarcină.  Mai întâi s-au așezat straturile de aluat, apoi s-a adăugat sosul de roșii, urmat de toppinguri. După ce totul a fost combinat, epica creație a fost coaptă pe bucăți, cu ajutorul unui dispozitiv de copt special creat pentru această ocazia.

Pentru a realiza enorma pizza s-au utilizat 6.193 kilograme de aluat, 2.309 kilograme de sos de roșii, mai mult de 3.990 de kilograme de brânză și aproximativ 630.000 de felii de pepperoni. Și asta nu este tot! CEO-ul Pizza Hut, David Graves, a declarat pentru Reuters, că imediat după omologarea recordului de către reprezentanții Guinness, cele 68.000 de felii de pizza vor fi donate săracilor din Los Angeles.

Recordul anterior pentru cea mai mare pizza din lume a fost stabilit în 2012 de un grup de bucătari italieni. Pizza lor, denumită Ottavia, era fără gluten și măsura 1.261,65 metri pătrați.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Făina și alte secrete pentru o pizza de succes

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente