Atestarea produselor tradiționale se poate obține și online

Producătorii pot solicita online eliberarea atestatului pentru produse tradiționale, accesând versiunea web a CPAC – Catalogul Produselor Alimentare Certificate. Acest instrument rapid permite solicitarea de atestare pentru produsele nou înregistrate pe scheme de calitate națională, vizualizarea cererilor transmise (împreună cu toate documentele anexate), transmiterea spre validare a solicitărilor și obținerea atestatului de produs tradițional.

Pe site-ul www.madr.ro, la secțiunea Industrie Alimentară, se pot găsi toate informațiile cu privire la depunerea online a documentației produselor tradiționale pentru atestarea/înregistrarea pe scheme de calitate națională. Ghidul cu procedura de depunere online se poate accesa direct aici. Toate înregistrările și documentele anexate vor fi evaluate de personalul Direcțiilor Agricole Județene (DAJ), urmând ca apoi producătorii să fie contactați.

Versiunea web (desktop) și cea mobilă a CPAC au rolul de a sprijini producătorii de produse tradiționale, oferindu-le o alternativă simplificată a procedurilor administrative necesare atestării. Ținerea unei evidențe a produselor tradiționale și prezentarea lor transparentă către toți cei interesați reprezintă un pas înainte către recunoașterea și aprecierea produselor naționale. Bineînțeles că aici sunt incluse și produsele de panificație și patiserie, precum pâinea cu cartofi, ciocolata de casă, plăcinte etc.

Aplicația mobilă CPAC (Catalogul Produselor Alimentare Certificate)

130 de produse de panificație sunt deja atestate și înregistrate în aplicație

Această aplicație mobilă a fost lansată în noiembrie 2018 și este rezultatul unei acțiuni de voluntariat a departamentului IT din cadrul AFIR (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale). Aplicația conține lista tuturor producătorilor autentici din România și a produselor lor, dar și alte detalii precum: atestate, date de contact, harta GPS etc. În plus, aplicația permite citirea oricărui QR Code de pe eticheta produselor, pentru a afla detalii suplimentare. În prezent, sunt înregistrate 1.093 de produse atestate, dintre care 130 de produse de panificație.

Citește aici detalii suplimentare despre aplicație.

Obținerea atestării online a produselor tradiționale este în conformitate cu prevederile Ordinului comun nr. 724/2013 al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, al ministrului sănătății și al președintelui Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.