Acțiunea 4.1.1 bis – Investiții în retehnologizare

Fonduri acordate IMM-urilor din domeniul industriei alimentare și construcții, in vederea refacerii capacității de reziliență.

Prin instrucțiunea nr. 67, publicată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Direcția Generală Program Operațional Competitivitate în 09.10.2023 se stabilesc următoarele:

Sunt eligibile la rambursare doar cheltuielile efectuate de beneficiari, potrivit documentelor justifictive/probante, efectiv plătite până la data de 31.12.2023. Toate celelalte cheltuieli ( orice plăți efectuate către furnizori în cadrul proiectului) realizate după data de 31.12.2023 revin în sarcina exclusivă a beneficiarilor ( adică vor fi suportate de beneficiari).

Beneficiarii vor putea depune cereri de plată până la data de 20 noiembrie 2023.

Acțiunea 4.1.1 bis

În cazul în care, din motive obiective, nu se vor pune în funcțiune echipamentele prevăzute în proiecte până la 31.12.2023,  beneficiarii vor depune către AMPOC, până în data de 20.12.2023, o notificare de prelungire a perioadei de implementare a proiectului ( doar punerea în funcțiune a echipamentelor ) dar nu mai târziu de 31.05.2024.

Prelungirea perioadei de implementare se va realiza doar pentru acele proiecte ale căror proceduri de achiziții nu a utilizat ca factor de evaluare perioada de livrare a echipamentelor, respectiv nu sunt afectate principiile care stau la baza achizițiilor.

Beneficiarii au obligația până la data de 31.05.2024 de a pune în funcțiune echipamentele / utilajele achiziționate și de a se asigura că proiectele sunt complet operaționale ( finalizate din punct de vedere fizic / implementate integral ).

Raportul final de progres va fi depus, împreună cu Cererea de rambursare finală, în maxim 30 de zile de la data încheierii perioadei de implementare a activităților proiectului.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Consumatorii împotriva risipei de pâine

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.