Prețul untului va crește semnificativ în următoarele luni

• Patronatele avertizează că prețul untului va crește, scumpirea resimțindu-se în special în a doua parte a anului.

Scumpirea vine pe fondul inflației care continuă să crească. Amintim că România a înregistrat o rată anuală a inflației de 4,6% în luna mai, cea mai mare din Uniunea Europeană (UE), de peste două ori mai mare decât media din cadrul UE, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat. Una din cele mai ridicate cote ale inflației s-a înregistrat totodată în țara noastră și în luna aprilie, ca cea mai crescută inflație anuală din UE.

Potrivit Digi24, prețul mediu al untului pe piața europeană se apropie de 600 de euro pe suta de kilograme, cu 18% mai scump decât anul trecut.
Asta înseamnă că untul se va scumpi în următoarea perioadă, în condițiile în care oricum în ultima lună prețul a crescut deja cu 3%.

În 2017, în topul scumpirilor, untul a ocupat poziția a doua, iar patronatele avertizează că trebuie să ne pregătim pentru și mai multe scumpiri în următoarele luni.

Dorin Cojocaru, președintele APRIL (Asociația Patronală Română din Industria Laptelui), a declarat că „scade producția de lactate, se scumpește untul din nou, asta e tendința pentru următoarele 3 luni „.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente