• Pinsa Di Marco primește premiul italian pentru inovație, fiind aleasă Produsul anului 2024.
„Produsul Anului“ este premiul pentru inovație acordat noilor produse și servicii lansate pe piața italiană și se acordă începând din anul 2005, la inițiativa antreprenoarei Simonetta Flores.
Produsele sunt sinonime cu calitatea și credibilitatea, deoarece sunt alese de consumatori care votează prin intermediul unui studiu de piață realizat de Circana (un institut independent, de încredere și lider în domeniu).
Pentru fiecare categorie de produse – de la alimente și băuturi la produse de uz casnic și cosmetice, de la finanțe la tehnologie – sunt alese produsele care în categoria lor au obținut cea mai mare medie între inovație și satisfacție. Produsele astfel selectate pot purta prestigiosul logo roșu-alb de „Produsul anului“ timp de un an în toată strategia lor de comunicarea comercială.
Pe 18 martie 2024, întreaga gamă de Pinsa produsă de compania Di Marco, companie care a creat rețeta originală Pinsa Romana, a primit premiul „Produsul ales al anului 2024“, la categoria Pinsa, în urma unui sondaj efectuat pe un eșantion de aproximativ 12.000 de consumatori.
Crocantă la exterior și moale în interior, baza de Pinsa este un aluat revoluționar care se lasă la dospit timp de 72 de ore. Creat în 2001 de Corrado Di Marco, aluatul este realizat dintr-un amestec unic de făinuri și agent de dospire ( pasta madre ), cu conținut redus de grăsimi și zahăr.
Simbol al calității
Aluatul inventat de către Di Marco a revoluționat lumea pizzei, creând literalmente o nouă categorie de produse, cu un succes de piață în creștere, datorită savorii sale și a digerabilității ridicate.
Pinsa Di Marco este de fapt expresia unei lungi istorii în care pasiunea și cercetarea s-au îmbinat cu calitatea artizanală. De la Roma și apoi în întreaga Italie a devenit un simbol al calității și tradiției Made in Italy pentru toții pasionații gurmanzi. Este disponibilă în trei variante – congelată, refrigerată sau proaspătă – iar hidratarea ridicată și coacerea perfectă satisfac cele mai exigente palate.
„Obținerea prestigiosului premiu Produsul ales al anului 2024 este o nouă confirmare a unicității Pinsei noastre și a calității sale”, a declarat Corrado Di Marco, fondatorul companiei omonime pentru horecanews.it.
„La Di Marco, ne străduim în mod constant să dezvoltăm produse inovatoare care să răspundă nevoilor actuale ale consumatorilor contemporani, care caută din ce în ce mai mult rapiditatea și comoditatea, fără a face compromisuri în ceea ce privește plăcerea gustului.”
Sursă foto: www.ristorazioneitalianamagazine.it, https://horecanews.it/.
Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă
Citiți pe Arta Albă și: Pâinea de Pecica, povestea unui pite românești