Jocurile Olimpice Culinare 2020 își caută Echipa Națională de Seniori

Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România organizează în perioada 23 august – 26 septembrie 2019 selecția Echipei Naționale de Seniori care va reprezenta România la Jocurile Olimpice Culinare de la Stuttgart (Germania),  în perioada 14-19 februarie 2020. Data limită pentru înscrieri este 14 septembrie 2019, urmând ca la olimpiadă să participe cei mai buni 10 bucătari și cofetari-patiseri.

Echipa Națională de Seniori va fi alcătuită din 6 membrii titulari (5 bucătari și 1 cofetar-partiser) și 4 ajutoare (3 bucătari și 1 cofetar-patiser). Orice membru al Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România (A.N.B.C.T) poate să se înscrie în cursa pentru ocuparea unuia dintre locuri, cu condiția de a fi achitat cotizația la zi la data înscrierii, inclusiv pentru anul 2019.

Program selecție

Selecția se va organiza în perioada 23 august – 26 septembrie 2019, după următorul program:

  • 23 august – 14 septembrie 2019: înscrierea concurenților pentru preselecție
  • 14 – 19 septembrie 2019: jurizarea înscrierilor și anunțarea finaliștilor
  • 25 – 26 septembrie 2019: selecția finală a echipei naționale de seniori, organizată în parteneriat cu sponsorul oficial SELGROS România, în cadrul Centrului Gastronomic ARENA BUCĂTARILOR Brașov

În perioada 1 noiembrie 2019 – 30 ianuarie 2020 vor avea loc antrenamentele echipelor naționale de seniori și juniori în cadrul Centrului Gastronomic ARENA BUCĂTARILOR Brașov.

Condiții de participare

Doritorii se pot înscrie pe adresa office@anbct-romania.ro, trimițând următoarele documente până la data de 14 de septembrie 2019:

1.Două poze ale preparatelor realizate acasă, însoțite de rețete

Bucătari:

  • Proba 1 – Restaurantul Națiunilor – un preparat cald din pește și / sau crustacee și / sau fructe de mare cu garniture. Preparatul trebuie să fie predominant cald (mai mult de 50%).
  • Proba 2 – Chefs Table – un preparat din cotlet de miel și pulpă de miel (ca preparat servit), cu garnituri și decor în conformitate cu standardele nutriționale moderne

Cofetari-petiseri:

  • Proba 1 – Restaurantul Națiunilor – un desert de diferite texturi și temperaturi
  • Proba 2 – Chefs Table – trei componente principale, unul dintre ele la cald, sos și decoruri la alegere. Sosul nu este considerat o componentă principală.

2.CV-ul profesional, cu menționarea competițiilor și a rezultatelor obținute

Cofetarii-patiseri vor prezenta numai meniul pentru secțiunea desert (menționat mai sus) și vor fi jurizați într-o categorie distinctă de cea a bucătarilor, care pot prezenta meniul cu sau fără desert.

Timpul de preparare pentru fiecare probă este de două ore.

Jurizare

Prezentarea preaparatelor reprezintă o pondere de 80% din punctajul final, restul de 20% putând fi obținut datorită palmaresului profesional (competiții gastronomice naționale și internaționale, participare la Olimpiadă/Cupa Mondială/ Global Chefs). Juriul va anunța numele celor 16 finaliști la data de 19 septembrie 2019, urmând ca aceștia să prepare apoi, în condiții reale de concurs, o parte dintre meniurile complete cu care s-au înscris în competiția de selecție. Selecția finală va avea loc în zilele de 25 septembrie 2019 (pentru meniul „Restaurantul Națiunilor”) și 26 septembrie 2019 (pentru meniul „ Chefs Table”). Jurizarea va fi făcută pentru fiecare tip de preparat, apoi se va face media pentru fiecare meniu, respectiv o medie pentru Restaurantul Națiunilor și o medie pentru Chefs Table. Punctajul final (maxim 100 puncte) este constituit de media mediilor celor două probe.


Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România este unicul organism care reprezintă activitatea gastronomică din România în cadrul Asociației Mondiale a Societăților de Bucătari WORLDCHEFS. Detalii suplimentare despre Jocurile Olimpice Culinare 2020 puteți găsi și pe site-ul Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism din România.

Regulementul oficial de desfășurare a Jocurilor Olimpice Culinare poate fi consultat aici.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.