Eventuală prelungire a măsurii de limitare a adaosului pentru alimentele de bază

• Ministrul Agriculturii anunță posibilitatea prelungirii măsurii de limitare a adaosului pentru alimentele de bază.

Florin Barbu, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a anunţat, joi, 14.09.2023, că va avea discuţii cu toţi factorii implicaţi, procesatorii cât şi retailerii, în vederea posibilităţii prelungirii măsurii de limitare a adaosului comercial la alimentele de bază.

Această rundă de discuții va avea ca subiect și includerea în ordonanța guvernamentală a anumitor produse specifice consumate de români în perioada sărbătorilor de iarnă care se apropie, precum cozonacul.

La finalul ședinței de Guvern, Florin Barbu a declarat jurnaliștilor: „Sigur, ne dorim acest lucru. În primul rând, vreau să vă spun că produsele care vor intra suplimentar în această ordonanţă le voi discuta, aşa cum au fost discutate şi la aprobarea ordonanţei, cu toţi factorii implicaţi, atât procesatorii cât şi retailerii. Nu uităm că se apropie sărbătorile de iarnă şi cred că anumite produse consumate de către români în perioada sărbătorilor ar trebui incluse în această ordonanţă”.

Eventuală prelungire a măsurii de limitare

În completare, ministrul Agriculturii a adăugat: „Vă dau un singur exemplu – cozonacul poate fi un produs introdus în această ordonanţă, în perioada sărbătorilor de iarnă”.

Florin Barbu a dat în continuare asigurări cu privire la deschiderea oficialităților spre dialog în vederea luării deciziei optime, indiferent că va fi vorba de o prelungire prin acord sau prin ordonanță de urgență: „V-am spus că vom discuta împreună. (…)Poate fi şi acord, dar eu îmi doresc ca această ordonanţă să fie prelungită şi să fie incluse în această ordonanţă şi alte categorii de produse”.

Vă reamintim că la 1 august 2023 a intrat în vigoare ordonanţa guvernamentață privind plafonarea adaosului comercial la anumite alimente de bază, precum pâinea, laptele, fructele, legumele şi carnea.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Sondaj Eurobarometru – românii nemulțumiți de nivelul de trai

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.