Au fost deblocate plățile pe Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a obținut toate avizele aferente finanțării Măsurii 2 – Granturi pentru capital de lucru şi va debloca a treia tranşă de plăți din această schemă de ajutor de stat din fonduri UE. Valoarea acestora este de 241 de milioane de euro, conform comunicatului oficial transmis astăzi, 23 iulie 2021. Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a semnat ieri ordinul privind procedura care deblochează plățile, care a fost publicat joi, 22 iulie în Monitorul Oficial.

Conform comunicatului oficial, MEAT va începe de astăzi să trimită contractele către beneficiari.

MEAT sugerează beneficiarilor să semneze în timp util contractele de finanțare, reamintind faptul că termenul de semnare a contractului de finanțare este de 20 de zile de la data primirii contractului în aplicația informatică, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2021. În cazul în care contractele sunt semnate în cel mai scurt timp de către beneficiari, primele plăți se vor face începând de la mijlocul săptămânii viitoare. Ordinea plăţilor se face  conform numerelor de identificare în Registrul Unic Electronic.

Prin actul normativ (OMEAT nr. 1146/2021) se mai aduc următoarele modificări la procedura efectivă de decontare:
  • Măsura este valabilă până la 31 decembrie 2021
  • Plățile în cadrul măsurii vor fi efectuate până la 31 decembrie 2023
  • Bugetul total alocat este de 1.067.095.588 euro, iar cursul de schimb este 1 euro = 4,8395 lei, curs de referință pentru luna septembrie 2020.

 

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente