Vel Pitar trece în proprietatea grupului Bimbo

• Vel Pitar, important producător de panificație, a fost vândut unui mare grup mexican.

Producătorul de panificație Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst Investments, a fost vândut grupului mexican Bimbo, un operator important la nivel mondial în acest sector.

Informația a fost anunțată pe Profit.ro,  iar tranzacția este finalizată, urmând să fie anunțată săptămâna aceasta la deschiderea bursei mexicane, unde este listat grupul Bimbo.

Pe piață din 1943, grupul mexican Bimbo, unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operațiuni în 33 de state din America, Europa, Asia și Africa și 197 de brutării, are afaceri anuale de circa 15 miliarde dolari. În Europa este prezent și în Spania, Franța, Italia, Portugalia, Marea Britanie, Rusia, Elveția și Ucraina. Anul trecut, grupul Bimbo a raportat vânzări de 17,2 miliarde dolari și un profit net de 788 milioane dolari. Grupul are peste 100 de branduri, printre care Marias, Takis, Canelitos.

Tranzacție finalizată cu succes

În 2021, Vel Pitar a raportat afaceri de 586,2 milioane lei și un profit net de 68,5 milioane lei, având peste 1.900 de angajați. Controlată de fondul de investiții american Broadhurst, administrat de NCH (New Century Holdings), compania Vel Pitar a fost lansată pe piață în 2001, după ce Broadhurst Investment a preluat companiile românești din industria panificației Mopariv Vâlcea și Berceni București și le-a unit sub acest brand, alături de fabricile Granpan Tecuci și Panegrano Cluj.

Reprezentanții NCH au confirmat informațiile Profit.ro. „Acțiunile societății Vel Pitar SA au fost vândute către grupul Bimbo. Vel Pitar este o companie deținută de investitori americani (NCH Capital), dar construită și condusă de o echipă exclusiv românească, pe un parcurs de peste 24 de ani.  Este cel mai mare producător de pâine și produse de panificație din România, dar mai mult decât a fi un producător de «pâine», Vel Pitar este o companie inovatoare.“

Pentru echipa NCH România, această tranzacție reprezintă al 27-lea exit de mare succes din companiile deținute, la care se adaugă 873 de tranzacții de exit mai mici, dar de peste 50.000 euro fiecare, situând echipa NCH România în top 1% mondial ca IRR (Internal Rate of Return)  pe termen lung.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citiți pe Arta Albă și: Industria de panificație – provocări la nivel global

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.