De la Candy Bar la Sweet Table

Apărut și renumit pe piața din SUA, preluat apoi și în Regatul Unit, Candy Bar-ul sau Bufetul cu Bomboane şi Dulciuri, destinat inițial cu precădere copiilor, a condus treptat la crearea unui nou concept, acela de Sweet Table.
Noul concept, Sweet Table sau Bufetul cu Dulciuri, și-a continuat ascensiunea în tot mai multe țări europene, devenind în prezent un trend utilizat în întreaga lume la evenimente organizate cu cele mai diverse ocazii.
În urmă cu câțiva ani, noul trend a pătruns și pe piața noastră, fiind preluat sub denumirea de Candy Bar și nelipsit, astăzi, din cererea consumatorilor și din ofertele producătorilor de dulciuri.
S-a demonstrat deja că acest nou concept este o „stratagemă” simpatică și atractivă pentru consumatori.
Interesul pentru Bufetul cu Dulciuri este conferit, pe de o parte, de diversitatea produselor și a mixului de gusturi și arome, de estetica produselor, prin decoruri tematice din ce în ce mai originale, și, pe de altă parte, de întrepătrunderea armonioasă a deserturilor cu diverse elemente de decor.
Odată cu apariția conceptului de Candy Bar, au fost create și inventate cele mai diverse modalități de expunere a produselor, în care se regăsesc de la tăvițe, vase, bomboniere, cutiuțe, expozitoare, suporturi… până la o mare varietate de obiecte tematice decorative. Acestea trebuie să aibă un design deosebit, în ton cu tematica aleasă și stilul abordat, fiind menite să pună în valoare produsele expuse.

Tort versus Candy Bar

Tortul și Bufetul cu Dulciuri reprezintă, astăzi, unul dintre aspectele cele mai importante în organizarea unui eveniment, indiferent de natura acestuia.
Căile modei culinare sunt, astăzi, infinite și cunosc o dezvoltare continuă. Tendințele decorării torturilor și deserturilor sunt și ele în continuă evoluție, menținându-se în pas cu moda.
Au fost și sunt create în continuare nenumărate tipuri de torturi și deserturi pentru evenimente, cu stiluri dintre cele mai diverse, pornind de la exigențele beneficiarilor sau ținând cont de solicitările firmelor organizatoare. Fiecare an aduce noi tendințe în crearea și decorarea torturilor și deserturilor, îmbunătățiri estetice novatoare și combinații îndrăznețe de arome, continuând tendințele anului precedent.
Fie că este vorba de alegerea unui Tort pentru un eveniment, fie a unui Candy Bar, în faza de producție trebuie să existe mâinile de artist ale unui cake de­signer. Cu atât mai mult în cazul Candy Bar-ului, unde este importantă nu doar decorarea în ton cu tematica aleasă, ci și combinarea deserturilor cu elementele de suport și cadrul decorativ, în vederea creării unui tot unitar impecabil.
Deși Tortul rămâne pe primul loc, Candy Bar-ul „se bate” intens pentru încântarea participanților la evenimente importante, acesta devenind în ultimii ani contracandidatul numărul unu când vine vorba despre alegerea desertului, iar pentru copii el este deja favoritul.

Candy Bar-ul, motivul pentru care există pauze în dietă

Candy Bar-ul, acel loc irezistibil, care atrage toate privirile, atât la începutul, cât și pe parcursul evenimentului, devine parte a decorului, respectând diverse stiluri sau tematici decorative. Este locul în care schimbi două vorbe cu un alt invitat, între un macaron și o minibrioșă.
Pe lângă atracția sau elementul care aduce plusvaloare unui eveniment, acesta reprezintă și o afacere profitabilă pentru cei ce îl realizează. Din acest motiv, organizatorii de evenimente și producătorii de dulcuri nu pot să nu ia în calcul existența în ofertele lor a produselor destinate unui Candy Bar.
Realizat în culori vii sau pastelate, respectând diverse tematici decorative, Bufetul cu Dulciuri poate conține o gamă foarte variată de produse dulci: Torturi, Mini sau Microtortulețe, Brioșe sau Minibrioșe, Cupcakes, Deserturi la pahar, Macarons, Trufe sau Praline, Prăjituri de dimensiuni mici, Miniprăjiturele sau Bomboane pe băț (CakePops sau LolliPops), Push Up Pops, Fursecuri, Marshmallow… și lista poate fi completată.

Cum se planifică un Sweet Table

În primul rând se pornește de la tematica și stilul evenimentului, ambele fiind alese, de obicei, de beneficiari sau de organizatorii de evenimente.
Urmează a fi stabilită compo­nența Bufetului, respectiv tipologia produselor ce se dorește a fi prezentate și, în cele din urmă, cantitățile produselor expuse, funcție de numărul invitaților.
Când vorbim despre tematică, înțelegem reprezentarea, transpunerea mesajului evenimentului prin: tipuri și modalități de decorare a produselor, obiecte și elemente de decor pentru completarea designului și paleta de culori ce trebuie bine stabilită încă de la început.
Tematica unui Candy Bar este aleasă în funcție de tipul evenimentului, de tendințele actuale, de personalitatea și dorința fiecărui beneficiar.
Când vorbim despre stil și aici intervin multe variante și posibilități de alegere: Stilul Shabby Chic, Vintage, Glamour, Cottage (stil ce îmbină clasicul cu tradiționalul), Fashion, Clasic, Baroc, Art Deco, Artă contemporană sau Avangardistă etc.

Diversitatea, unul dintre punctele forte

Candy Bar-ul poate satisface mare parte din gusturile consumatorilor, prin diversitatea produselor prezentate. Astfel, sunt nenumărate tipuri de produse şi menționăm doar câteva dintre cele care se regăsesc frecvent în cadrul Bufeturilor Dulci!
• Macarons – rafinatul desert franțuzesc este nelipsit din cadrul unui Candy Bar. Varietatea de culori și arome oferită de aceste delicii mignon face ca ele să fie preferate în majoritatea cazurilor.
• Deserturi la pahar – produse ce se mențin în tendințele actuale. Aceste tipuri de desert, „construite” (de obicei) în pahare de unică folosință, au fost introduse în urmă cu câțiva ani și în ofertele producătorilor din țara noastră, popularitatea acestora crescând în mod constant. Atracția pentru acestea constă în ușurința la degustare, dar și în posibilitățile producătorilor de a crea, rapid, deserturi deosebite, atât din punct de vedere al aspectului, cât și al combinațiilor de gusturi și texturi. Din acest motiv, în magazinul Cofetarul Isteț, secțiunea Pahare și Accesorii Candy Bar, dar și în ofertele altor distribuitori pu­te­ți găsi o vastă gamă de pahare de unică folosință și idei pentru realizarea acestor deserturi.
• Brioșe sau Cupcakes – toată lumea iubește aceste produse, dar foarte adesea, la noi, se face confuzie între cele două tipuri de deserturi. Care este diferența între Brioșe și Cupcakes?
• Brioșele sunt cunoscute, în SUA și Marea Britanie, sub denumirea de Muffins. Acestea nu trebuie însă confundate nici cu Brioche-le din Franța și nici cu Cupcakes.
Brioșele (denumirea cea mai des întâlnită la noi pentru Muffins) sunt minideserturi pentru care se utilizează aceleași tipuri de ingrediente ca pentru pandișpan, chec sau alte blaturi pufoase. În cazul Brioşelor se poate folosi o varietate de ingrediente, iar tehnica de lucru presupune mixarea părților lichide și apoi încorporarea celor solide.
• Brioche-le franțuzești sunt produse de panificație sau patiserie.
• Cupcakes, considerate și minitortulețe, sunt decorate utilizând cremă din unt sau frișcă, conținând cel mai adesea și adaosuri de mici decoruri. Acestea au în compoziție doar patru ingrediente: ouă, unt, zahăr și făină.
• CakePops și LolliPops – Miniprăjiturile și Bomboanele pe băț constituie atracția celor mici, iar pentru adulți reprezintă o întoarcere în perioada copilăriei. CakePops, datorită gramajului mic, au avantajul că pot fi consumate foarte ușor în cadrul evenimentelor, chiar în pauzele dintre felurile de bază ale meniului culinar.
• Push Up Pops – Matrițele pentru Push Up Pops sunt utilizate în prezent pentru obţinerea de produse de cofetărie, semifreddo, sorbetto sau înghețată și, mai nou, chiar Aperitive pentru Bufeturile sărate. Este ușor de înțeles succesul acestor produse dacă ne gândim că aceeași matriță, utilizată la construirea produselor, devine, la final, și un elegant mod de prezentare a produselor finite, în vitrine sau în Bufeturi.
Atractive și elegante, indiferent de conținut, acestea aduc un plus de culoare și fascinație vitrinelor de expunere, iar în cadrul unui bufet asigură amuzamentul și deliciul celor mici, dar și celor mari.
• Marshmallow – Aceste produse, în culori pastelate şi cu aspect pufos, sunt captivante pentru copii.
Cele patru sortimente prezentate mai sus – CakePops, LolliPops, Marshmallow şi Push Up Pops – sunt considerate produse ce dau culoare și un plus de atractivitate unui Bufet Dulce. Nu în ultimul rând, datorită aspectului lor, dimensiunilor reduse și posibilităților de expunere în diverse vase, boluri sau suporturi, sunt considerate produse ce conferă volum sau bogăție unui Candy Bar.
• Minitortulețe, Monoporții, Mignon – Din perspectiva producătorului de dulciuri trebuie să ne gândim și la productivitate. Astfel, în prezent, cu ajutorul tehnicilor de lucru moderne și ustensilelor de lucru specializate, realizarea produselor de tip monoporţii sau mignon, coapte sau congelate, a devenit o modalitate ușoară și rapidă, chiar și atunci când vorbim de cantități mari.

În concluzie, conceptul de Sweet Table sau Candy Bar-ul poate fi re­dus la următoarele aspecte:
• Crearea zonelor de expunere și servire a dulciurilor, în multiple variante, din ce în ce mai sofisticate și originale, a devenit în prezent un detaliu de mare importanță în cadrul evenimentelor, iar modul în care acestea se prezintă trebuie să fie întotdeauna ireproșabil;
• Tipologia produselor pretabile unui Candy Bar este extrem de diversificată astăzi, grație metodelor de lucru actuale din cofetării;
• Conferă posibilitatea consumatorilor de a se bucura de un mix de arome și texturi, pe toată durata evenimentului;
• Este important ca toate produsele din cadrul unui Bufet Dulce să fie de dimensiuni reduse și nu excesiv de dulci, astfel încât acestea să nu creeze senzația de sațietate după consumul unui sortiment.

Candy Bar-ul are rolul de a conferi plusvaloare unui eveniment, de a potența tema aleasă, de a crea bucurie și interacțiune. Din acest motiv, cea mai bună promovare pentru producătorii de dulciuri este însăși reclama făcută în mod direct de consumatorii finali, care, cu siguranță, vor dori să afle cine a fost furnizorul de dulciuri al evenimentului. Așa încât nu strică să vă adăugați „semnătura pe lucrare”, adăugând etichete inscripționate cu descrierea produselor, un scurt mesaj și marca firmei producătoare.
Vă dorim: La cât mai multe Candy Bar-uri, pentru un sezon plin cu dulci succese!

Gabriela Poteraş, Coordonator – Brand Cofetarul Isteţ

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.