Arome tradiționale pentru friguroasele luni de iarnă – Studiu Taste Tomorrow noiembrie 2021

• Odată cu scăderea temperaturilor, alegerile consumatorilor se îndreaptă spre așa numitele „arome de suflet”, menite să încânte, să învăluie și să ofere confort.

Studiu Taste Tomorrow

Un nou studiu Taste Tomorrow evidențiază faptul că 75% dintre consumatori preferă în această perioadă aromele și gusturile tradiționale, opțiune care se regăsește la nivelul tuturor categoriilor demografice de vârstă, de la cei sub 25 de ani (71%) la cei de peste 50 de ani (79%).

Aceast dor de arome tradiționale și nostalgice prinde avânt în preajma sărbătorilor de iarnă, atunci când gândurile și sentimentele consumatorului se îndreaptă mai mult către familie, confort și căldură.

1.Merișoare colorate și acrișoare

Sezonul pentru merișoare proaspete începe la sfârșitul lunii septembrie, astfel încât fructele viu colorate și acrișoare, bogate în vitamina C, apar la timp pentru lunile de iarnă. Proaspete, fructele pot fi transformate într-o umplutură dulce astringentă pentru un cheesecake, în timp ce merișoarele uscate sunt adăugate în biscuiți sau checuri.

Consumatorii migrează foarte mult în ultima perioadă spre produsele de patiserie cu fructe, cum ar fi cele cu afine, citrice, mere, fructe de pădure sau pere, bucurându-se astfel și de un desert, dar și de beneficiile aduse sănătații de vitaminele din fructele folosite.

Această tendință a crescut încă de la începutul pandemiei, în 2020 dulciurile pe bază de fructe devenind unul dintre cele mai discutate subiecte din domeniul patiseriei în mediul online.

2.Scorțișoară dulce și aromată

Arome tradiționale pentru iarnă

Dacă ar fi să alegem aroma vedetă propusă de consumatori pentru sezonul de iarnă, ar trebui să fie scorțișoara. Caldă și dulce este inclusă în aproape orice amestec de condimente de sărbătoare. Se folosește în majoritatea preparatelor de patiserie din această perioadă, de la plăcintele cu dovleac, cu măr sau cu pere, până la turta dulce.

Scorțișoara se potrivește și trendului actual al consumului de deserturi sănătoase. Datorită aromei sale dulci, utilizarea scorțișoarei face posibilă scăderea conținutului de zahăr al produselor de patiserie.

3.Lichiorul de ouă

Arome tradiționale pentru iarnă

Lichiorul de ouă sau Eggnog este o băutură tradițională care se consumă în cea mai mare parte în timpul iernii, în special în America de Nord și Australia.

Se obține din lapte, smântână, zahăr, albușuri de ou bătute și gălbenușuri de ou. Aroma sa distinctă, cremoasă și bogată este folosită la însiroparea prăjiturilor.

Lichiorul de ouă poate fi folosit pentru o gamă largă de produse de patiserie, variind de la prăjituri bundt la gogoși. Poate fi folosit în acest sezon ca substitut direct pentru lapte în rețetele de patiserie.

4.Turtă dulce savuroasă

Arome tradiționale pentru iarnă

Casele și omuleții de turtă dulce cu decorațiuni vesele și colorate au devenit un simbol pentru sezonul sărbătorilor. Dar, pe lângă aspectul lor festiv, gustul lor devine sinonim și cu lunile reci de iarnă. Amestecul de condimente care încălzește sufletul conține întotdeauna ghimbir, scorțișoară, ienibahar, nucșoară și cuișoare, dar poate conține și cardamom, coriandru, anason stelat și piper negru.

Datorită procesului laborios și distinct de decorare turta dulce atinge în mod special latura nostalgică a consumatorului, aducând cu sine trăiri legate de copilărie, familie și stare de bine.

Articol realizat de Gabriela Dan, Redactor Arta Albă

Citește pe site-ul Arta Albă și alte studii de piață: Profilul consumatorului de biscuiți

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente