ANSVSA face controale la locurile unde se vând cozonaci

Inspectorii Autorității Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi cei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au intensificat controalele pe teren înaintea Sărbătorilor de Paşte. Sunt vizate unităţile care activează în domeniul alimentar, fie că vorbim despre vânzarea cozonacilor, a ouălor sau a cărnii de miel.

Inspectorii vor verifica și cofetării, patiserii sau laboratoare de cofetărie-patiserie

Controalele urmăresc verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din toate pieţele agroalimentare, abatoarele şi centrele de sacrificare cu activitate temporară, unităţile de tranşare a cărnii, unităţi de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animal şi nonanimală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, dar şi carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering,  pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc), transmit reprezentanţii ANSVSA.

Unde se comerciaizează cozonaci, prăjituri sau alte produse de panificaţie

Fiecare direcție județeană a DSVSA a stabilit un program de lucru în perioada de până la 1 mai 2021, „în baza căruia medicii veterinari și inspectorii de specialitate vor efectua controale şi verificări asupra modului în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în obiectivele supuse controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor”, se arată în comnunicatul DSVSA. În timp ce pentru comercializarea cărnii, peștelui și laptelui sunt condiții speciale, „alte produse alimentare tradiţionale: cozonaci, prăjituri, produse de panificaţie, legume de sezon etc. se pot comercializa în spaţii amenajate şi înregistrate sau autorizate sanitar veterinar, aflate sub controlul personalului de specialitate din cadrul DSVSA judeţene respectiv a municipiului Bucureşti”, subliniază ANSVSA.

Sancțiuni

În cazul în care, cu ocazia controalelor sanitare veterinare, se constată că nu sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, în funcţie de gravitatea abaterilor constatate, inspectorii din cadrul DSVSA vor suspenda activitatea unităţii respective până la remedierea tuturor deficienţelor, vor aplica sancţiuni contravenţionale, vor reţine oficial produsele alimentare care pot constitui un pericol pentru sănătatea cetăţenilor, dirijându-se către unităţi de neutralizare.

Înscriere la Newsletter

Articole similare

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Instagram

Articole recente