EN (Courtesy of Google Translate)
IT (Grazie a Google Translate)
FR (Service de Traduction de Google)
HU (Google Translate jóvoltából)
DE (Genehmigung von Google Translate)
ES (Cortesía de Google Translate)
RO
- Știri
- Noutăți și Tendințe
- Profesioniștii
- Studii de piață
- Tehnologii
- Ingrediente
- Rețete
- Tradiții și Istorie
- Proiecte video
Noutăți și Tendințe
Valorificarea integrală a păstăii de cacao: o tendință în ascensiune
• Deși ideea de a maximiza potențialul arborelui de cacao prin reducerea risipei are rădăcini anterioare crizei actuale din industrie, creșterea costurilor deschide acum...
De la frunzele căzute la ambalaje sustenabile – inovația Releaf Paper
• Într-o lume în care sustenabilitatea este în centru discuțiilor, o invenție revoluționară a deschis noi orizonturi în industria ambalajelor.
Releaf Paper, un brand...
Studii de piață
Studiu CIPRA: Motivațiile românilor în alegerile alimentare
• Asociația CIPRA - Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză, în colaborare cu Reveal Marketing Research, a realizat un studiu detaliat pentru a...
Tendințe și obiceiuri de consum: Tinerii și preferințele lor în alegerea restaurantelor
• Industria ospitalității trece prin schimbări semnificative, influențate de noile generații de consumatori care caută experiențe personalizate și autentice.
Grupul de restaurante City Grill,...
Industria alimentară și sustenabilitatea – cât de actual a rămas topicul pentru consumatori?
• Sustenabilitatea a dominat discuțiile în industria alimentelor și băuturilor în ultimele două decenii, consumatorii fiind tot mai preocupați de efectele dăunătoare ale schimbărilor...
Comportamente de consum în România
• Pentru anul 2025, în focusul deciziilor de achiziție ale cumpărătorului român rămân reducerile și promoțiile.
În anul 2025, comportamentul de consum al românilor...
Profesioniștii
Tehnologii
Novoil FP20: Noul ulei care se adaugă portofoliului de consumabile al Nova Pan
• Industria alimentară și farmaceutică sunt într-o continuă evoluție, iar cerințele pentru echipamente eficiente și consumabile de înaltă calitate sunt mai stricte ca niciodată....
Echipamentele TWIST de la Frigomat – performanță și eficiență pentru gelateria ta
• Industria gelateriei necesită echipamente performante, capabile să ofere productivitate, flexibilitate și igienă la cele mai înalte standarde.
Frigomat, lider recunoscut în domeniu, vine în...
Ingrediente
Turmericul: cunoscutul ingredient capătă noi valențe
• Turmericul, un ingredient funcțional popular, își extinde reputația dincolo de proprietățile sale antiinflamatoare binecunoscute, devenind un aliat în recuperarea musculară.
• Această descoperire promite...
Coloranții alimentari naturali – o soluție de actualitate pentru industria alimentară
• În contextul în care coloranții artificiali sunt supuși unui control din ce în ce mai riguros, dezvoltarea coloranților naturali este esențială pentru industria...
Rețete
Rețetă – Choux cu fructul pasiunii și mango
• „Choux cu fructul pasiunii și mango” o nouă rețetă realizată de Pastry Chef Robert Eisler în cadrul proiectului „Maeștrii Artei Albe te invită...
Rețetă – Verine cu ciocolată
• „Verinele cu ciocolată sunt perfecte pentru a fi puse pe candy bar pentru că își păstrează textura foarte bine, dar pot fi folosite...
Tradiții și Istorie
Bucătăriile regale europene: O istorie a gustului și a rafinamentului
• De-a lungul istoriei, bucătăriile regale europene au jucat un rol esențial în definirea culturii gastronomice și în consolidarea puterii monarhilor.
• De la festinele...
Pizza: o industrie globală de miliarde de dolari
• Pizza rămâne unul dintre cele mai iubite preparate culinare la nivel mondial, la peste 1.000 de ani de la apariția sa.
Ziua Pizzei...
Rețetă – Tort Caprese
Tortul Caprese este un desert napoletan originar din insula Capri, un tort fin cu gust delicios, pe bază de...
Proiecte în Industria de Morărit și Panificație
• Urgentarea unor modificări pentru armonizarea legislației cu necesitățile și realitățile din piața industriei alimentare, în special în sectorul...
Coacerea, un spectacol de culoare şi aromă
• Întotdeauna „tușa finală” a produsului unui maestru brutar a fost considerată coacerea. Aceasta este ultima verigă a unui...
Tendinţe privind comportamentul consumatorilor în perioada pandemiei
Viața de zi cu zi s-a modificat profund pentru oamenii din întreaga lume. Epidemia de COVID-19 a generat noi...
Nevoia de gust proaspăt cu conexiune la surse naturale
• În tendințele de consum, observate la nivel global timp de patru ani, în perioada 2019-2022, consumatorii manifestă cinci...
Grupul Puratos a lansat o gamă de praline cu ciocolată, de Ziua Belgiei
• Pralinele din ciocolată și deserturile pentru eveniment au fost pregătite de celebrul cofetar Carmela Dragomir, noul Brand Ambassador...