spot_img

Noutăți și Tendințe

Valorificarea integrală a păstăii de cacao: o tendință în ascensiune

• Deși ideea de a maximiza potențialul arborelui de cacao prin reducerea risipei are rădăcini anterioare crizei actuale din industrie, creșterea costurilor deschide acum...

De la frunzele căzute la ambalaje sustenabile – inovația Releaf Paper

• Într-o lume în care sustenabilitatea este în centru discuțiilor, o invenție revoluționară a deschis noi orizonturi în industria ambalajelor. Releaf Paper, un brand...
spot_img

Studii de piață

Studiu CIPRA: Motivațiile românilor în alegerile alimentare

• Asociația CIPRA - Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză, în colaborare cu Reveal Marketing Research, a realizat un studiu detaliat pentru a...

Tendințe și obiceiuri de consum: Tinerii și preferințele lor în alegerea restaurantelor

• Industria ospitalității trece prin schimbări semnificative, influențate de noile generații de consumatori care caută experiențe personalizate și autentice. Grupul de restaurante City Grill,...

Industria alimentară și sustenabilitatea – cât de actual a rămas topicul pentru consumatori?

• Sustenabilitatea a dominat discuțiile în industria alimentelor și băuturilor în ultimele două decenii, consumatorii fiind tot mai preocupați de efectele dăunătoare ale schimbărilor...

Comportamente de consum în România

• Pentru anul 2025, în focusul deciziilor de achiziție ale cumpărătorului român rămân reducerile și promoțiile. În anul 2025, comportamentul de consum al românilor...
spot_img
Instagram
spot_img

Profesioniștii

spot_img

Tehnologii

Novoil FP20: Noul ulei care se adaugă portofoliului de consumabile al Nova Pan

• Industria alimentară și farmaceutică sunt într-o continuă evoluție, iar cerințele pentru echipamente eficiente și consumabile de înaltă calitate sunt mai stricte ca niciodată....

Echipamentele TWIST de la Frigomat – performanță și eficiență pentru gelateria ta

• Industria gelateriei necesită echipamente performante, capabile să ofere productivitate, flexibilitate și igienă la cele mai înalte standarde. Frigomat, lider recunoscut în domeniu, vine în...
spot_img

Ingrediente

Turmericul: cunoscutul ingredient capătă noi valențe

• Turmericul, un ingredient funcțional popular, își extinde reputația dincolo de proprietățile sale antiinflamatoare binecunoscute, devenind un aliat în recuperarea musculară. • Această descoperire promite...

Coloranții alimentari naturali – o soluție de actualitate pentru industria alimentară

• În contextul în care coloranții artificiali sunt supuși unui control din ce în ce mai riguros, dezvoltarea coloranților naturali este esențială pentru industria...
spot_img

Rețete

Rețetă – Choux cu fructul pasiunii și mango

• „Choux cu fructul pasiunii și mango” o nouă rețetă realizată de Pastry Chef Robert Eisler în cadrul proiectului „Maeștrii Artei Albe te invită...

Rețetă – Verine cu ciocolată

• „Verinele cu ciocolată sunt perfecte pentru a fi puse pe candy bar pentru că își păstrează textura foarte bine, dar pot fi folosite...
spot_img

Tradiții și Istorie

Bucătăriile regale europene: O istorie a gustului și a rafinamentului

• De-a lungul istoriei, bucătăriile regale europene au jucat un rol esențial în definirea culturii gastronomice și în consolidarea puterii monarhilor. • De la festinele...

Pizza: o industrie globală de miliarde de dolari

• Pizza rămâne unul dintre cele mai iubite preparate culinare la nivel mondial, la peste 1.000 de ani de la apariția sa. Ziua Pizzei...

Rețetă – Tort Caprese

Tortul Caprese este un desert napoletan originar din insula Capri, un tort fin cu gust delicios, pe bază  de...

Proiecte în Industria de Morărit și Panificație

• Urgentarea unor modificări pentru armonizarea legislației cu necesitățile și realitățile din piața industriei alimentare, în special în sectorul...

Coacerea, un spectacol de culoare şi aromă

• Întotdeauna „tușa finală” a produsului unui maestru brutar a fost considerată coacerea. Aceasta este ultima verigă a unui...

Tendinţe privind comportamentul consumatorilor în perioada pandemiei

Viața de zi cu zi s-a modificat profund pentru oamenii din întreaga lume. Epidemia de COVID-19 a generat noi...

Nevoia de gust proaspăt cu conexiune la surse naturale

• În tendințele de consum, observate la nivel global timp de patru ani, în perioada 2019-2022, consumatorii manifestă cinci...

Grupul Puratos a lansat o gamă de praline cu ciocolată, de Ziua Belgiei

• Pralinele din ciocolată și deserturile pentru eveniment au fost pregătite de celebrul cofetar Carmela Dragomir, noul Brand Ambassador...
spot_img

Urmărește-ne

1,800FaniÎmi place
309CititoriConectați-vă
spot_img

Cele mai vizualizate articole

*Prin completarea câmpurilor ești de accord cu prelucrarea datelor cu caracter personal conform GDPR și înscrierea la Newsletter Arta Albă.