EN (Courtesy of Google Translate)
IT (Grazie a Google Translate)
FR (Service de Traduction de Google)
HU (Google Translate jóvoltából)
DE (Genehmigung von Google Translate)
ES (Cortesía de Google Translate)
RO
- Știri
- Tendințe
- Profesioniștii
- Studii de piață
- Tehnologii
- Ingrediente
- Rețete
- Tradiții și Istorie
- Perspective academice
Noutăți și Tendințe
Ciocolata prietenoasă cu flora intestinală: O descoperire științifică ce redefinește ciocolata
• Preocuparea pentru sănătatea intestinală este una dintre cele mai mari tendințe din industria alimentară, impulsionând vânzările pentru produse recunoscute ca aducând beneficii în...
Inteligența Artificială rescrie viitorul industriei alimentare
• Inteligența artificială (AI) transformă radical modul în care funcționează industria alimentară și a băuturilor, influențând toate aspectele, de la crearea de noi produse...
Studii de piață
Piața de biscuiți și prăjituri va atinge 120,15 miliarde USD până în 2031
• Piața globală a biscuiților și prăjiturilor cunoaște o ascensiune remarcabilă, propulsată de preferințele în schimbare ale consumatorilor, inovațiile din industrie și extinderea canalelor...
Transformarea pieței de panificație din România: De la tradiție la inovație
• Piața de panificație din România se află într-un moment de schimbare, marcat de o tranziție subtilă, dar profundă, de la consumul tradițional către...
Educația alimentară în România: studiu realizat de Agricola în colaborare cu iVox
• Un studiu recent, intitulat „Educația alimentară în România”, realizat de Agricola în colaborare cu iVox în perioada 19-31 martie 2025, relevă că doar...
Evoluția mărcilor private în piața FMCG
• Ultimii ani au adus schimbări semnificative în dinamica pieței bunurilor de larg consum, iar raportul de forțe dintre mărcile private și brandurile consacrate...
Fructele pun stăpânire pe congelatoarele supermarketurilor
• Consumatorii din 2025 nu se mai mulțumesc cu puțin atunci când vine vorba de nutriție. Conștientizarea problemelor de sănătate legate de alimentație a...
Studiu CIPRA: Motivațiile românilor în alegerile alimentare
• Asociația CIPRA - Centrul de Informare, Prevenire Risc și Analiză, în colaborare cu Reveal Marketing Research, a realizat un studiu detaliat pentru a...
Profesioniștii
Tehnologii
Cu iFIT, Rossi își consolidează poziția pe piața de aplicații ușoare ( Light Duty Market *)
• Șaptezeci de ani de experiență în producția și vânzarea de motoreductoare reprezintă cheia succesului Rossi, care își întărește prezența pe piața de aplicații...
Novoil FP20: Noul ulei care se adaugă portofoliului de consumabile al Nova Pan
• Industria alimentară și farmaceutică sunt într-o continuă evoluție, iar cerințele pentru echipamente eficiente și consumabile de înaltă calitate sunt mai stricte ca niciodată....
Ingrediente
Piața piureurilor de fructe – studiu Persistence Market Research
• Piureurile de fructe au devenit un ingredient indispensabil în industria alimentară și a băuturilor, datorită utilizării facile, beneficiilor nutriționale și capacității lor de...
Matcha: cererea pentru acest ingredient aparte crește vertiginos
• Matcha, pudra fină de ceai verde originară din Japonia, a cucerit lumea datorită gustului său unic, beneficiilor pentru sănătate și popularității în gastronomie....
Rețete
Rețetă – Pâine simplă cu Maia
• Rețetă oferită și realizată în Baking Show de Nicoleta Trifan de la Brutăria Simplu.
„Am decis cu sufletul și am început să pun «cărămidă» peste «cărămidă», pentru...
Rețetă – Monoporții Gianduja
• „Gianduja este un gust pentru care am dezvoltat o pasiune în ultima vreme” mărturisește Robert Eisler, asigurându-ne că monoporțiile propuse în rețetă sunt...
Tradiții și Istorie
Bucătăriile regale europene: O istorie a gustului și a rafinamentului
• De-a lungul istoriei, bucătăriile regale europene au jucat un rol esențial în definirea culturii gastronomice și în consolidarea puterii monarhilor.
• De la festinele...
Pizza: o industrie globală de miliarde de dolari
• Pizza rămâne unul dintre cele mai iubite preparate culinare la nivel mondial, la peste 1.000 de ani de la apariția sa.
Ziua Pizzei...
Inovaţie, diversitate şi ingrediente naturale pe piața produselor de cofetărie și patiserie
Piața globală a prăjiturilor şi patiseriei a fost evaluată la 111,18 miliarde USD, cu un volum fizic de 14,6 miliarde...
FMI estimează o creștere cu până la 15% a preţului global al cerealelor
• Preţul global al cerealelor ar putea creşte cu până la 15%, după ce Rusia s-a retras din acordul...
Piața covrigilor în România. Covrigul – o gustarea la îndemâna oricui
Afacerea cu covrigi calzi s-a dovedit a fi una de succes în perioada de criză și are șanse de...
Inflamabilitatea uleiurilor vegetale pe suprafețe calde
• Articol realizat de Lorena Deleanu1,2, Constantin Georgescu1, Liviu Cătălin Șolea1, Dionis Guglea1, Cristina Popa3.
1Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați,...
Detectarea particulelor de plastic cu ajutorul inteligenței artificiale: un avantaj pentru industria alimentară?
• Un grup de cercetători a dezvoltat o modalitate de a utiliza inteligența artificială pentru a ajuta la găsirea...
INDAGRA & INDAGRA FOOD 2024
• INDAGRA & INDAGRA FOOD 2024 punctul de referință pentru profesioniștii din industria agricolă și alimentară, se desfășoară între...