Participă la webinarii despre sănătatea lucrătorilor din panificație

Federația Europeană a Producătorilor și Furnizorilor de Ingrediente pentru Panificație, Cofetărie și Patiserie (FEDIMA) și Asociația Producătorilor de Produse Enzimatice (AMFEP) organizează în lunile octombrie și noiembrie patru webinarii dedicate industriei de panificației și industriei ingredientelor pentru panificație. Scopul acestor webinarii este de a oferi informații, bune practici și instrumente utile pentru manipularea în siguranță a enzimelor din sectorul brutăriei.

Ghidurile prezentate în cadrul webinariilor se vor axa pe două subiecte importante:

  • controlul expunerii la praf în toate sectoarele industriei de panificație: morărit, producția de ingrediente pentru panificație, panificație artizanală și industrială;
  • asigurarea sănătății lucrătorilor din industria de panificație.

Seminariile web sunt dedicate unui public extins, aflat atât în poziții de conducere, cât și de execuție: manageri brutării, manageri de programe și profesori din centrele de învățământ pentru panificație, reprezentanți ai sindicatelor de brutari, angajați în cercetare și dezvoltare din sectorul brutăriei, reprezentanți ai organizațiilor de securitate și sănătate în muncă, brutari meșteșugari / artizanali, personalul operațional al uzinelor.

Programul webinariilor este următorul:
  1. Webinar 1 – Introducere în manipularea sigură a enzimelor din lanțul de aprovizionare a panificației (include aspecte de reglementare) – 15 octombrie 2019, ora 14:00 CET
  2. Webinar 2 – Controlul expunerii în timpul manipulării enzimelor în sectorul panificației – Brutării artizanale și industriale, școli de panificație și brutării demonstrative – 29 octombrie 2019, ora 14:00 CET
  3. Webinar 3 –  Controlul expunerii în timpul manipulării de enzime din sectorul panificației – Producători din industria de morărit și cei de ingrediente – 19 noiembrie 2019, ora 14:00 CET
  4. Webinar 4 – Supravegherea sănătății și monitorizarea aerului – 26 noiembrie 2019, ora 14:00 CET

Asociația Producătorilor de Produse Enzimatice (AMFEP) este un organism non-profit, existent la nivel european, care cooperează cu alte instituții și asociații partenere europene sau din întreaga lume. Înființată în 1977, AMFEP are statut de observator în cadrul Codex Alimentarius și este membru al platformei consultative a părților interesate din cadrul Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor (EFSA).

Federația Europeană a Producătorilor și Furnizorilor de Ingrediente pentru Panificație, Cofetărie și Patiserie (FEDIMA) este alcătuită din asociații naționale din 12 țări, a căror misiune este de a contura un mediu favorabil de afaceri pentru membrii săi și de a crea o industrie inovatoare și sustenabilă de panificație. FEDIMA oferă expertiză instituțiilor UE cu privire la ingredientele de panificație și lucrează la dezvoltarea celor mai bune practici din industrie.