Echipa României a câștigat premiul pentru „Cele mai bune praline” la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie a avut loc competiția The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate la Milano, organizată de Federația Internațională de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie (FIPGC – International Federation of Pastry Ice Cream and Chocolate). Echipa României a câștigat premiul pentru cele mai bune praline, „Prize for Best Praline”, dar și premiul special oferit de unul dintre sponsorii evenimentului, compania italiană SilikoMart.

Cele mai bune praline din lume (Prize for Best Praline) –  Praline cu cătină și praline cu piper roșu & anason 

România a fost reprezentată la Milano de Alexandru Chitic, Corina Balazs, Erika Galbinasu și Carmela Dragomir (proprietarul lanțului de cofetării Delice), care i-a pregătit pe membrii echipei mai bine de 6 luni. Tema campionatului pentru 2019 a fost „Artă și tradiție națională”, iar echipa națională a realizat într-adevăr opere de artă, grație pasiunii și profesionalismului de care au dat dovadă. Toată pregătirea și efortul depuse în cele două zile de concurs le-au adus celor patru participanți satisfacție și recunoaștere mondială.

Piesa de pastiaj

Piesa de zahăr

Piesa de ciocolată

Pe lângă cele trei piese de mai sus (pastiaj, zahăr  și ciocolată), echipa a mai realizat patru torturi moderne, 60 de praline și înghețată artizanală.

Felicitări tuturor pentru câștigarea celor două premii atât de importante, care cu siguranță vă umple inima de bucurie!

Trofeul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie de la Milano cel mai prestigios eveniment internațional dedicat profesioniștilor din domeniu, o competiție senzațională în care specialiști din întreaga lume concurează pentru a câștiga titlul de „Campion Mondial în Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie”. Podiumul de anul acesta a fost ocupat de Japonia (locul I), China (locul al II-lea) și Italia (locul al III-lea), în concurs participând 19 țări din întreaga lume (Peru, Japonia, Mexic, Tunisia, Egipt, SUA, Franța, Polonia, Australia, Thailanda, Ungaria, Belgia, China, Algeria, Maroc, Columbia, Bolivia, Italia și România).